keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Thaimaan juoksuissa valinnanvaraa

Vähän aikaa sitten julkaisemani Thaimaan päiväohjelma on lähtenyt hyvin käyntiin. Runsaassa kahdessa viikossa on kilometrejä kertynyt noin 250. Näin alussa ongelmana on tottuminen kuumaan ilmanalaan, joka ottaa aina oman aikansa. Vähitellen juoksu kevenee ja helpottuu ja muutamat kovat harjoitukset ovat olleet jo lupaavia.

SportsMall Together Run;
Kuva: Jog and Joy

Tulevana viikonloppuna on aikomus avata Thaimaan kilpailut tämän reissun osalta. Tarkistettuani kisatarjontaa Jog and Joy:n sekä muutamien muiden organisaatioiden webbisivuilta, niin ongelmaksi tuli enemmän kisatarjonnan runsaus kuin niiden pula. Varsinkin sunnuntaille 29.11 oli runsaasti juoksuja ja alla luettelo Bangkokin tarjonnasta:

Toyota Its My Fun Run; Siam Square
Run For Me; Lumpini Park
SportsMall Together Run; EmQuarter
Mahidol University Run; Mahidol University
Intania Chula Minimarathon; Chulalongkorn University
TOA Oxy Charity Run; Bangkok?
Bhumibol Hospital Minimarathon; Bhumibol Hospital

Pattaya-Rayong-Ban Phe;
Kuva: maps-thailand.com

Sunnuntaille oli vielä muutamia muitakin juoksuja eri puolilla Thaimaata. Valintani osui sitten Rayongin maratoniin, joka juostaan Ban Phe:ssä, josta on laivayhteys Ko Sametin saarelle. Itse ilmoittauduin neljännesmaratonille tuttuun tapaan, vaikka puolimaratonkin olisi ollut ohjelmassa maratonin lisäksi. Olen juossut kyseisen juoksun, joskin erinimisinä kaksi kertaa, joten se on tuttu kisa. Viisi vuotta sitten tuli jopa M55-sarjan voitto, joten siinä on tavoitetta kerrakseen, nyt sarjassa M60. Rayong ja Ban Phe sijaitsevat Pattayalta kaakkoon.

Loy Krathong-kukka-asetelmia myynnissä

Tänään juhlitaan Thaimaassa Loy Kratongia. Se on vuosittain vietettävä valon juhla, jossa ihmiset lähettävät kelluvia kukkakynttiläasetelmia veteen. Chiang Main Yi Peng- perinteen mukaisesti kynttilälyhtyjä lähetetään myös öiselle taivaalle.

Minulta Loy Krathongin juhliminen jää väliin. Aamulla on herätys kello 6:45 ja päivälle varattu sekä aamu- että iltajuoksu. Perjantaina on sitten kevyempää ohjelmaa saunoineen ja hierontoineen. Lauantaina matkustan bussilla Rayongiin ja aikaisin sunnuntaiaamuna pamahtaa Thaimaan avausjuoksuni käyntiin.

Raporttia tulee sitten perästä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti