lauantai 10. lokakuuta 2015

Poimintoja Vantaan maratonilta

Vantaan maraton juostiin tänään, samoin puolimaraton ja neljännesmaraton. Olen itsekin kerran juossut kyseisen kisan puolimaratonin osalta vuonna 1996. Vantaalla juostiin maratonia sitä ennen Korsossa, jossa juoksin vuonna 1986 jopa täysmaratonin. Vuonna 1994 uudet järjestäjät siirsivät juoksun Tikkurilaan, jossa se edelleenkin on. Reittihän on tasainen ja nopea ja kisa yksi suosituimpia syysjuoksuja Suomessa.

Vantaan maratonin tämänpäiväiset tulokset ovat tässä. Laitan tähän alle kiinnostavia poimintoja tuloslistoilta.

Maratonin nopein oli Kalajoen Junkkareiden Tapani Kärjä ajalla 2.31.51. Kärjä on juossut lyhyempiä matkoja ja ainakin minulle tämä juoksu oli pieni yllätys. Viime viikonloppuna Kärjä voitti Haapajärvellä 7 kilometrin kisan, johon itsekin osallistuin. Panin merkille että voittajan askel oli lennokas ja nopea. Kisa palveli selvästi nopeusharjoituksena maratonille. Hyvä suoritus ja panee odottamaan parempaa jatkossa. Naisten nopein oli Tiina Puranen tasan minuutin alle kolmen tunnin. Tulos on hyvä, kun se on tehty N40-sarjassa.

Jukka Kauppila,
Kuva: Kimmo Laukkanen (TV HART)
  
Maratonin veteraanisarjoista mielenkiintoisin ja kovin tulos tulee M55 sarjasta, jonka voitti Jukka Kauppila ajalla 2.47.53. Kauppila pääsee kahden vuoden päästä jo M60-sarjaan ja voittoaika riittäisi SE:hen. Nykyinen M60-sarjan maratonin SE on Erkki Lempisen vuonna 1986 juoksema 2.51.05. Siinäpä tavoitetta Kauppilalle tuleville vuosille.

Tikkurilassa juostiin myös neljännesmaraton, jonka nopein oli vammojen jälkeen uudelleen kuntoutuva Jarkko Järvenpää ajalla 32.12. Ehkä mielenkiintoisin nimi tässä Fun Runin nimeä kantavassa juoksussa on nykyinen valtiovarainministeri Alexander Stubb. Stubb oli miesten sarjassa 11. ajalla 41.56, joka tietää alle 4 minuutin kilometrivauhtia. Se on kova tulos ja varmaankin ministerisarjan SE.


                             Alexander Stubb, Kuvat: www.alexstubb.com

Muitakin hyviä tuloksia juoksussa tehtiin, mutta nämä nimet ja tulokset pomppasivat ensimmäisenä silmiini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti