lauantai 19. syyskuuta 2015

Ruuskasen rantalenkki

Rannankylän koulun pihapiiriä

Lähdin tänään hakemaan vaihtelua rankkaan peruskuntoharjoitteluun ja suuntasin Pielavedelle, jossa koko päivä oli pyhitetty paikkakunnan huippu-urheilijan Antti Ruuskasen ympärille Ruuskasen repäisy- teemalla. Päivä alkoi jo kello 10 Ruuskasen rantalenkillä, jolle luonnollisesti osallistuin. Kisapaikkana oli liikuntahallin viereinen Rannankylän koulu. Matkoja oli sekä puolimaraton että neljännesmaraton ja katsoin että minulle sopii tässä vaiheessa 10,6 km vallan hyvin ja vielä harrastesarjassa.

Reitti oli ensimmäisten kilometrien osalta sama kuin heinäkuisessa Apajan kierrossa, mutta nyt matka jatkui kauniilla rantatiellä, jolloin juostava matka kertyi kasaan yhdellä kierroksella. Juoksin lenkin aikaan 48.30, johon sisältyi satakunta metriä harhaanjuoksua ja sillä irtosi harrastesarjan toinen sija. Aivan kohtuullinen juoksu tässä vaiheessa syksyä.

Ruuskasen repäisyn osanottajat

Jäin juoksun jälkeen maisemiin vielä muutamaksi tunniksi, sillä halusin nähdä myös iltapäivällä kisattavan päätapahtuman eli miesten keihäänheiton. Tero Pitkämäki ei valitettavasti ollut paikalla, mutta muuten kilpailussa oli nimekäs kahdeksan heittäjän kaarti Antti Ruuskasen, Ari Mannion ja Teemu Wirkkalan johdolla. Ruuskanen voitti odotetusti nimikkokisansa tuloksella 83.34. Myös Mannio ja Wirkkala ylittivät niukasti 80 metrin rajan tuloksillaan 80.38 ja 80.01.

Kilpailu käytiin Pielaveden uudistetulla urheilukentällä, jossa Ruuskanen oli heittänyt edellisen kerran vuonna 2003. Antti oli nimenomaan halunnut heittää kotimaisemissaan parhaassa kunnossaan ja tänään se tuli mahdolliseksi. Lopuksi yleiskuva urheilukentältä, jolle kerääntyi väkeä ihan mukavasti seuraamaan Ruuskasen ja kilpakumppanien heittoja.


Urheilukentälle kerääntyi katsojia Pielavedeltä ja kauempaakin

   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti