lauantai 4. huhtikuuta 2015

Kuningasperheen juhlaa

Kuva: Bhumibol Adulyadej (Kuningas Rama IX)

Tänä viikonloppuna thaimaalaisilla on pitkä vapaa, kun maanantaikin 6.4 on vapaapäivä. Syynä on Chakrin päivä (Chakri Day), jolloin juhlitaan kuningasperhettä eli Chakri-dynastiaa. Se on hallinnut Thaimaata 1700-luvun lopulta asti ja sen ensimmäinen kuningas oli Rama I. Nykyinen kuningas on Bhumibol Adulyadej eli Rama IX.

Yhdellä kuninkaan lapsella, Prinsessa Maha Chakri Sirindhornilla on Chakri-nimi mukana etunimissään, ehkä sen vuoksi että hänellä on syntymäpäivä 2.4 eli lähellä Chakri-päivää. Kyseinen prinsessa on erittäin pidetty ja suosittu kansan keskuudessa ja hän kiertääkin ahkerasti maata eri tilaisuuksissa. Lukuisat juoksut kunnioittavat häntä usein suurella valokuvalla, kuten oli asia myös viime viikonlopun juoksussa Victory Monumentilla. Kaksi päivää sitten oli Maha Chakri Sirindhornin syntymäpäivä, jolloin hän täytti 60 vuotta.


Kuva: Prinsessa Maha Chakri Sirindhorn

Juhlapäivänä on Chakri Day Run Lumpini Parkissa Bangkokissa ja siihen kisaan olisi aikomus osallistua. Olen juossut kyseisen juoksun neljä vuotta sitten, jolloin se kisattiin Rama VIII sillalla. Matkaksi on ilmoitettu 10 kilometriä ja reitti kulkee nyt pitkin Lumpini Parkia ympäröiviä katuja lähdön ja maalin ollessa Lumpini Parkin kirjaston edessä.

Huomenna lähden sitten bussilla Ekamaihin Bangkokiin, josta pääsee Sky Train:lla Silomin asemalle, joka sijaitsee aivan Lumpini Parkin vieressä. Olen juossut kyseisessä puistossa lukuisia kisoja ja majapaikkakin on aina löytynyt helposti lähettyviltä.

Laitan raporttia kisasta maanantaina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti