keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Indonesian kisavalmistelu kangertelee

Lion Air logo

Indonesian matka lähestyy, lento Jakartaan (Tangerangiin) on perjantaina. Jakartan kansainvälinen lentokenttä Soekarno-Hatta sijaitsee naapurikaupunki Tangerangin puolella.

Ostin rohkeasti Bangkok-Soekarno-Hatta-Bangkok- lennot halpalentoyhtiö Lion Airiltä. Rohkeasti siinä mielessä että Lion Air- kone putosi maahan Indonesiassa lokakuun lopulla viime vuonna ja surmasi kaikki koneen 189 matkustajaa. Yhtiötä enemmän on syytetty onnettomuuskonetta Boeing 737 Max 8, sillä samainen konetyyppi putosi jälleen tässä kuussa Etiopiassa (Etiopian Airlines) surmaten 157 henkilöä. Nyt tämä konemalli on kansainvälisessä lentokiellossa, joten sen pitäisi olla poissa minunkin lennolta.

Mutta minulla on huolena muitakin ongelmia matkaan liittyen ja ne koskevat Prasmul Olympics Run It- juoksukisaa. Kuten aiemmin kirjoitin, ilmoittauduin kisaan ja maksoin siitä kolminkertaisen hinnan korkean kansainvälisen pankkisiirron takia. Onnistuneen maksun kuittauksena tuli sitten ohjeet juoksupaketin (sisältää mm. rintanumeron) noutamiseksi. Juoksunjärjestäjät ilmoittivat että paketti on noudettavissa vain viikko ennen kisaa eli viime viikonloppuna. Minulla oli liput jo ensi perjantain lennolle ja en olisi muutenkaan lentänyt Indonesiaan viikkoa ennen kilpailua, joten lähetin sähköpostia että minun tulisi saada paketti joko lauantaina 30.3 Tangerangissa tai sitten juoksupäivänä 31.3 ennen kisastarttia. Vastaava ongelma oli Singaporessakin ja siellä järjestäjät lupasivat heti toimittaa paketin minulle juoksupäivänä juoksupaikalla. Niin kuin tapahtuikin.

Mutta ei vielä Indonesiassa. Olen lähettänyt kyselyn nyt kolmesti ilman suoraa vastausta. Vastauksena on lähetetty vain tuttuja yleisiä ohjeita, jotka olen lukenut jo netistä järjestäjien sivuilta. Yhdessä yleisessä vastauksessa ehdotettiin että Tangerangin ulkopuolisille, jotka eivät pääse noutamaan pakettia, se lähetettäisiin postissa. Vastasin välittömästi että postia tuskin kannattaa lähettää Thaimaahan saakka aikapulan (muutamia päiviä), luotettavuuden ja hinnan takia (vastaanottaja maksaa). Miksi lähettää paketti tuhansia kilometrejä postilla, kun sen voi ojentaa minulle käteen juoksupaikalla. Yhtään yksilöllistä vastausta ei ole tullut vielä näihin sähköposteihin. Olen myös yrittänyt soittaa useamman kerran kolmeen annettuun järjestäjän puhelinnumeroon. Yhteenkään yritykseen ei ole vastattu.

Eli katastrofin ainekset ovat ilmassa, mitä tähän Tangerangin juoksukisaan tulee. Ihan tulee mieleen runsas kymmenen vuotta sitten kokemani seikkailu New Delhissä, Intiassa. Tämän ikimuistoisen sekoilun voi lukea etusivun ylälaidassa olevasta jutusta "Murphy tuli kylään". Se juoksukisa kaatui ketjutunarointiin itsestä alkaen, mutta jossa keskeistä osaa näyttelivät Intian Bangkokin suurlähetystön virkailijat ja New Delhin juoksunjärjestäjät. Nyt kyse ei ole ongelmasta toiseen etenevässä ketjutuksessa, vaan yksin ja ainoastaan indonesialaisissa juoksunjärjestäjissä. Hindu tai muslimi, niin palvelualttius ei heillä näytä olevan niitä parhaita ominaisuuksia.

Mutta annetaan indonesialaisille vielä muutama päivä aikaa pelastaa tilanne. Kerron sitten tuoreeltaan kuinka äijän käy. Thaimaasta olen saanut järjestettyä juoksukisan heti Indonesian matkan jälkeen, mutta siitä sitten enemmän myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti