lauantai 21. heinäkuuta 2018

Illin juoksut, Ii

Illin juoksureitti

Eilen kisattiin Illin juoksut Illinsaaren hiihtomajalla, Iissä. Lämpöä oli noin 30 astetta, joten pääsimme nauttimaan todellisesta hellejuoksusta. Juoksunjärjestäjänä toimii Iin Yritys ja kilpailua käydään viikoittain perjantaisin koko kesän ajan. Talvella juostaan sitten testijuoksua maantietä pitkin. Kuvan juoksureitti kiertää Illinsaaren latupohjaa ja se käsittää pururataa ja hiekkatietä sisältäen muutamia nousuja, kuten hyvään latureittiin kuuluu. Siitä syntyy oiva 5 kilometrin maastojuoksu.

Heikki Nöjd, juoksun toimitsija

Juoksukisa oli kaiken lisäksi ilmainen, joten sinne kannattaa tulla kauempaakin. Juoksussa on normaalisti noin 50 kilpailijaa 5 kilometrin ja 2 kilometrin reiteillä. Eilen paikalla oli hieman vähemmän porukkaa johtuen varmaankin Kalevan Kisojen samanaikaisesta televisioinnista, helteestä ja lomakaudesta.

Juoksun toimitsija Heikki Nöjd kertoi että juoksua on kisattu jo 1970-luvulta lähtien. Heikki on itse ollut lähinnä suunnistaja, mutta keskittynyt viime aikoina toimitsijatehtäviin. Iin Yritys tunnetaan hiihdosta ja suunnistuksesta yleisurheilun lisäksi. Suunnistus on Iissä vahva laji, sillä sieltä tulee toinenkin tunnettu suunnistuksen erikoisseura Iin Suunnistajat.

Juoksu meni meikäläiseltä kohtalaisesti, vaikka en muistanut tarkistaa aikaani ja sijoitustani (olin 13. ajalla 23.27). Minulla oli muihin kilpailijoihin nähden ehkä etua kuumuudesta, sillä olin tottunut juoksemaan keväällä Thaimaassa jopa 35 asteen lämmöissä. Kärkipäässä en kuitenkaan ollut tällä kunnolla ja näillä ikävuosilla. Tulokset tulevat aikanaan luultavasti nettiin. Ne ovat tässä.

Juoksua jatketaan reissusta ja helteestä huolimatta. Seuraava kisa on vielä hieman auki, mutta eiköhän se jostain matkan varrelta löydy.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti