maanantai 11. kesäkuuta 2018

Thaimaan tuliaisia

Thaimaan osanottomitalit

Thaimaasta on saavuttu Suomeen runsas viikko sitten ja ensimmäinen viikonloppu meni Etelä-Suomessa tyttäriä ja tuttuja tapaillen. Viikko sitten tulin Onnibussilla Keski-Suomeen tuttuihin kotiseutumaisemiin.

Toukokuu on ollut Suomessa poikkeuksellisen kaunis ja lämmin. Minä toin tullessani kylmemmän sään ja viime viikko oli sitten viileä kovan pohjoistuulen takia ja lämpötila jäi päivisinkin kymmenen asteen paikkeille tai jopa sen alle. Lämpötilamuutoksen tunsin varsinkin Suomen ensimmäisillä juoksulenkeillä, kun yli 30 asteen kuumuudesta siirryin jäätävään hölkkään. Se vaati pipoa ja pitkähihaisia juoksupaitoja ja verkkareita. Siitä huolimatta kylmyys meni luihin ja ytimiin. No nyt sää on pikkuhiljaa lämmennyt siedettävämmäksi.

Thaimaasta tulee tavallisten tuliaisten lisäksi omat juoksumitalit mukana Suomeen. Voitetut pokaalit, tällä kertaa kaksi kappaletta, menivät kiertoon. Talven aikana tuli juostua kuusi kisaa Thaimaassa ja viereisessä kuvassa on viiden kisan osanottomitalit. Kuudennen kisan puinen lautanen jäi myös Thaimaahan.

Matkan huipennus oli jouluaattona juostun Bangkok Trail Runin voitto sarjassa M60. Voitto oli sikäli merkityksellinen, että se tuli vuosi jalkaveritulpan jälkeen. Edellisvuoden sairaalapeti vaihtui maastojuoksun ykköspalliin. Matkan aikana kertyi juoksukilometrejä noin 1500, mikä on kohtuullinen määrä kun ottaa huomioon kevään kuumat kelit. Tehoja jäin kyllä treeneissä kaipaamaan, sillä kuumuus ja väsynyt olotila veivät parhaan terän harjoituksista. 

Kesän ohjelma on Suomessa vielä hieman auki, mutta juoksu jatkuu tavalla tai toisella. Ensin kuitenkin nautitaan Suomen hyvistä harjoitusolosuhteista ja kisoja katsotaan sitten aikanaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti