sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Don Bosco Mini Marathon, Bangkok

Maali- ja lähtöaluetta

Tänään pääsi taas pitkästä aikaa tositoimiin, kun Don Bosco Mini Marathon juostiin Rama IX Parkissa, Bangkokissa. Onneksi edes tämä kisa onnistui meikäläiseltä, kun rekisteröinti- ja maksuongelmia on ollut enemmän kuin tarpeeksi. Jog and Joy oli kisan järjestäjä ja se takasi sen että myös ulkomaalaiset onnistuivat ilmoittautumisessa, kun internet-palvelut ovat myös englanniksi. 

Eilen tulin Bangkokiin ja menin suoraan Rama IX puistoon hakemaan T-paidan ja kilpanumeron. Hieman säikähdin kun nimeäni ei ilmoittautumisesta ja maksusta huolimatta löytynyt osanottajien joukosta. Onneksi minulla oli juoksumaksusta PayPal- kuitti ja se varmisti sen että sain tarvittavan juoksumateriaalin. Jostain syystä maksu ei ollut päivittynyt järjestäjille tai sitten joku oli laiminlyönyt tehtäviään. Loppu hyvin, kaikki hyvin ja pääsin tämänaamuiseen kisaan mukaan.

Viisi parasta, sarja M60

Majoituin taas tuttuun Dusit In Mansioniin ja yöllä heräsin kovaan kaatosateeseen. Aloin jo pelätä että niinkö tämäkin juoksu jää juoksematta, nyt kaatosateen takia. Onneksi kun heräsin kellonsoittoon puoli neljältä aamulla, niin sade oli tyyntynyt ripsimiseksi. Sitä jatkui vielä kävellessäni muutaman kilometrin matkan juoksupaikalle. Mutta jo startin aikoihin kello kuusi sade oli tauonnut kokonaan ja ilma oli sopivan happirikas juoksuun, vaikka sää olikin lämmin ja kostea.

Pokaali kädessä palkintopaikalla

Itse juoksusta ei jäänyt paljon muuta mieleen kuin että se oli vaikea. Hengitys pelasi kyllä hyvin, mutta jalat ja kroppa olivat aivan tukossa. Edes kilpailua edeltävät kuntosali, sauna ja thaihieronta eivät saaneet paikkoja avatuksi. Syynä saattaa olla kovassa kuumuudessa juostut lenkit, jolloin palautuminen vie normaalia pitempään. Olen koittanut lyhentää lenkkien pituuksia, mutta sekään ei tunnu riittävän. Lisäksi edellisestä juoksusta oli kulunut jo lähes kaksi kuukautta, mikä on turhan pitkä aika kunnon nostamiseksi. Kunto paranee vain kovilla kisoilla.

Kaikesta tästä huolimatta olin viides eli viimeinen palkinnonsaaja sarjassa M60. Tähän täytyy olla tyytyväinen, sillä se oli vasta toinen palkintosija kuuden juoksun sarjassa tällä reissulla. Aika 53.00 on vajaan kaksi minuuttia heikompi kuin samalla paikalla juostu aiempi kisa aprillipäivänä. Juostu matka 10,5 kilometriä ei välttämättä ollut aivan sama, sillä tämänpäiväinen reitti poikkesi hieman edellisestä kisasta.

Tämä oli viimeinen juoksukisa Thaimaassa tällä erää. Seuraava kilpailu on sitten jossain päin Suomea. Täytyy katsella Suomen juoksukalenteria aina sen mukaan missä päin kotimaata kulloinkin tulee majailtua.

Jos tulokset tulevat Jog and Joyn sivuille, niin kuin luulen, niin laitan ne tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti