sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Kauniston maraton, Haapajärvi

N7km, voittajakolmikko

Eilen jatkoin kotimaista juoksukisasarjaa. Vuosien 2014 ja 2015 tapaan matkasin Haapajärvelle, missä juostiin Kauniston maraton. Kisassa oli jälleen kolme matkaa: 7 km (yksi kierros), puolimaraton (3 kierrosta) ja täysmaraton (6 kierrosta). Kuten aiemminkin, tyydyin yhteen kierrokseen, mikä oli tässä terveystilassa ja kunnossa ainoa luonnollinen valinta. Haapajärven Kiilat vastasivat järjestelyistä ja ne pelasivat jälleen loistavasti hyvine oheispalveluineen, kuten uimahalli ja ilmainen pullakahvitarjonta.

N7km:n tuloslista

7 kilometrin kisassa oli kilpasarjoja miesten ja naisten yleinen ja 50-sarja. Puolimaratonilla ja maratonilla olisi ollut myös 60-sarja, mutta mieluummin kisasin nuorempien kanssa lyhyemmällä matkalla. Naisten 7 kilometrin matkan voitti kenialaislähtöinen Siikalatvan Urheilijoita edustava Purity Jepchirchir hyvällä ajalla 26.34. Toiseksi tuli Henna Junnila (kuvassa vas.) ja pronssille Ninni Löf (oik.) Kalajoelta.

M50 7 km:n voittaja Ismo Parkkonen oikealla

M50-sarjan 7 kilometrillä oli neljä osanottajaa, joista onnistuin ponnistamaan pronssille ajalla 33.16. Se on kolme minuuttia hitaampi kuin kaksi vuotta sitten saavuttamani aika, mutta siitä huolimatta olen suhteellisen tyytyväinen tulokseen. Itselläni oli tavoitteena alittaa 34 minuuttia ja se onnistui.

M50-sarjan voitti kuvassa oikealla puolellani istuva Ismo Parkkonen hyvällä ajalla 28.12. Ismo on SM-tason hiihtäjä edustaen nykyään Virtain Urheilijoita ja hän on saavuttanut jopa veteraanien MM-mitalin viestinhiihdossa. Juoksu sopii hyvin hiihtäjän kesäharjoitteluun. Kilpailun kakkonen Risto Jääskeläinen Haapajärveltä oli jo ehtinyt poistua kisapaikalta.

Loput sarjat ja tulokset löytyvät tästä.