maanantai 26. kesäkuuta 2017

Juhannushommia

Mökinmaalausta
Kuva: Malai Chuenban

Juhannus oli ja meni. Tänä vuonna juhliminen jäi vähiin ja sen korvasi erilaiset puuhailut. Juhannuksen kylmähkö ja epävakainen sää ei houkutellut rannoille eikä yleisötapahtumiin. Suunnitelmissa yhä oleva juoksukauden avauskin jäi suorittamatta, vaikka tarjolla olisi ollut juhannusjuoksut sekä naapurikunnassa Kiuruvedellä että Saarijärven Lannevedellä. Lanneveden Kiimasen lenkki on minulle hyvinkin tuttu, sillä olen kisannut siellä parikin kertaa. Jälkikäteen luin medioista että Kiimasen lenkki veti tänä kesänä ennätykselliset 1300 osallistujaa. Olisi siellä voinut itsekin kisata, mutta ehkä sitten seuraavalla kerralla.

Juhannuspäivä oli poutainen ja sateeton, joten se piti hyödyntää heti mökinmaaluulla. Työ pohjustettiin entisen pinnan puhdistuksella ja pesulla ja vasta sitten oli vuorossa uusi maalipinta. Näin maali tarttuu paremmin ja pysyy pitempään kiinni hirressä. Homma jäi yhtä seinää vaille valmiiksi, kun laskettu maalimäärä ei aivan riittänyt. Homma valmistuu tällä viikolla, kunhan sääolosuhteet vain sallivat. Työlistalla on lisäksi ainakin kahden muun rakennuksen maalaus.

Kaivonkansikopin aihio

Toinen homma, jonka aloitin jo ennen juhannusta, on kaivonkansikopin rakentaminen. Kopin tulee olla vedenpitävä, sillä se suojaa sisäpuolellaan olevia sähköisiä laitteita. Toisena vaatimuksena on pääsy työskentelemään nostamatta koko koppia pois. Ongelma ratkaistaan lego- eli moduulirakentamisella. Lopullinen koppi tullee sisältämään viisi irroitettavaa osaa. Näin sen purku ja kasaus onnistuu yhdeltä mieheltä. Tämäkin projekti jatkuu tällä viikolla, sillä seinissä käytettävä paneeli pääsi loppumaan. Kuvassa katonaluskehikot odottavat kiinnitystä, kunhan seinät tulevat valmiiksi. Kattokehikon päälle tulee luonnollisesti peltilevytys.

Näissä puuhissa on tämä juhannus ja sen alusaika kulunut. Voi sen juhannuksen näinkin viettää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti