torstai 25. toukokuuta 2017

Juoksukisa Bangkokissa

Toyota Charity Run 28.05.2017
Kuva: forrunnersmag.com

Kuten edellisessä jutussa kerroin, niin tavoitteenani on avata tämänvuotinen juoksukisa vielä täällä Thaimaassa ennen paluuta Suomeen. Käytännössä se melkein tarkoittaa ensi viikonloppua, joten aloin tutkia Thaimaan juoksutarjontaa lähinnä Bangkokista.

Bangkokista löytyikin lauantaille ja sunnuntaille kuusi kilpailua. Vähitellen juoksut karsiutuivat vähemmäksi joko matkojen, sarjojen tai sijaintinsa vuoksi. Lopulta seulaan jäi vain Rider Run Lumpini Parkissa ja Toyota Charity Run Rama IX Parkissa. Molemmat paikat ovat minulle ennestään tuttuja monista aikaisemmista juoksuista.

Soitin ensin Rider Runin järjestäjien numeroon ja sainkin kiinni henkilön, joka osasi jopa englantia. Ilo loppui lyhyeen kun sanoin asiani koskevan sunnuntain juoksua, jolloin vastaaja sanoi kytkevänsä oikean henkilön puheluun. Puhelu kääntyi uudelle henkilölle, joka kuunteli hetken englantiani ja katkaisi sitten puhelun. Ilmeisesti hän ei halunnut viestiä sillä kielellä.

Ei auttanut muu kuin ottaa yhteys seuraavaan numeroon eli Toyota Charity Runin järjestäjälle. Jälleen puheluun vastasi naishenkilö, jolta kysyin hetimiten että englanniksi vai thaiksi, jotta en olisi pelottanut häntäkin pois linjoilta. Hän vastasi suoraan että thaiksi, joten ei auttanut muuta kuin yrittää tavata asiaa hitaasti läpi sillä taidolla mitä minulla thain kielestä on. Mutta yritys aina palkitaan, vaikka kaikki sanat eivät aina oikein menekään. Tärkein asia minulle oli saada tieto siitä, voinko rekisteröityä ja maksaa juoksun vielä lauantai-iltapäivällä, jolloin tulen Bangkokiin. Mikäli ymmärsimme toisiamme oikein, niin lauantai kävisi vielä asian hoitamiseksi.

Minulle tämä tieto oli helpottava, koska muistissani on hyvin vuodentakaiset epäonniset seikkailut, kun matkustin parillekin juoksupaikalle turhaan. Niille juoksuille olisi pitänyt ilmoittautua hyvissä ajoin ennalta. Joten matkustan sitten lauantaina bussilla kohti Bangkokia kisatakseni jälleen puolen vuoden kilpailutauon jälkeen. Lähden liikkeelle vähäisin odotuksin ja sillä mielellä että taaskin voi joku asia mennä pieleen. Näin säästyy pahimmalta pettymykseltä, jos onnetar päättää kääntää selkänsä.

Sunnuntaina nähdään kuinka äijän käy. Kilpailuun lähden, jos sinne pääsen, siteeraamalla suomalaisurheilijoiden ikiomaa toteamusta: teen parhaani, katsotaan mihin se riittää.


                               Suan Luang Rama IX Park, Kuva: bangkok.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti