lauantai 8. lokakuuta 2016

Näin se homma etenee...

Thaimaan matkan järjestelyt ovat edenneet. Menin sitten poliisi.fi- sivulle uusiakseni vanhenevan passin netin kautta. Sivuilla oli selkeät ohjeet siitä kuinka toimia. Ensimmäinen asia oli hankkia sähköinen passikuva poliisin listoilla olevasta valokuvaamosta. Valokuvaamo lähettää kuvan sitten poliisille ja siitä hakija saa kuvatunnisteen, jota käytetään passia tilattaessa.

Sormenjäljen rekisteröinti
Kuva: hs.fi (Heidi Piiroinen)

Kävin kuvaamossa ja sain tunnisteen tekstiviestillä. Ja sitten vain nettiin täyttämään hakemusta. Sitä tehtäessä varmistui että minulta oli jo aiemmin onneksi otettu sormenjäljet biopassiin, joten pystyin viimeistelemään hakemuksen. Jos sormenjälkiä ei olisi otettu, niin minun olisi pitänyt käydä henkilökohtaisesti poliisiasemalla tekemässä sen, ennen kuin olisin voinut jatkaa hakemusta. Nyt sitten vain odotellaan uutta passia, jonka osoitin nykyisen asuinpaikkani R-kioskiin. Kätevää.

Seuraava asia oli Bangkok-Phnom Penh-Bangkok lentolippujen varaus joulukuun alkuviikolle. Menin jälleen momondoon ja varasin sieltä liput ja maksoin ne. AirAsian lentojen hinnaksi tuli noin 120 euroa. Bangkokin päässä lennot lähtevät ja palaavat käyttäen Don Mueangin lentokenttää, joka oli Bangkokin pääkenttä ennen Suvarnabhumia. Nyt sieltä tehdään Thaimaan sisäiset lennot ja matkat lähinaapureihin, kuten Kambodzaan. Sekin asia on nyt kunnossa, joten voin ilman pelkoa mennä Helsinki-Vantaan lentokentälle ja Thaimaan koneeseen ilman viisumia, koska minulla on poistumislippu Thaimaasta 30 päivän sisällä saapumisesta.

Don Mueang Airport
Kuva: bangkok.com

Tänään olin kahden vaiheilla, lähtisinkö Haapajärvelle Kauniston maratonille ja siellä 7 kilometrin kisaan. Olen juossut kyseisen kilpailun kahtena edellisenä vuotena, joten minulla olisi ollut mainio tilaisuus testata nykykunto suhteessa edeltäviin vuosiin. Jätin sitten juoksun väliin, koska ajattelin että en ole vielä tarpeeksi hyvässä kunnossa jalkavaivojen ja juoksutauon jälkeen. Katsoin että tulos olisi ollut sellainen että se ei olisi ollut hyväksi juoksumotivaatiolle, vaikka tietäisinkin syyn siihen. Seuraava juoksukisa on sitten vasta Thaimaassa marraskuun lopussa tai viimeistään joulukuussa. Tavoitteena on juosta tänä vuonna vielä pari, kolme kilpailua.

Näillä mennään eteenpäin ja valmistaudutaan inhimillisempiin juoksusäihin. Kun kylmä kangistaa, niin lämpö kangastaa.


                Jomtien Beach, Kuva: bangkok.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti