sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Nummen hölkkä

Nummen seuratalo

Tänään suuntasin auton keulan kohti Nummea, jossa juostiin Nummen hölkkä. Kilpailukeskuksena toimi kuvan Seuratalo. Olen käynyt paikalla kisaamassa aiemmin vuonna 2001 ja matka oli silloinkin sama kuin nyt eli 5km. Yleinen ja 45-sarja juoksi tänään 11 km.

Paikalla oli jälleen Lauri Ollitervo, kuten edellisessä Kurrenkierros- kisassa. Asettauduin heti startista hänen kintereilleen, mutta vähitellen minun piti antaa periksi niin että maalissa eroa oli puolisen minuuttia. Siinä mielessä en ole täysin tyytyväinen päivän juoksuun vaikka sillä irtosikin M60-sarjan toinen sija Laurin viedessä voiton. Jotain hyvääkin sentään, sillä aikani 23.16 on yli minuutin parempi kuin vuonna 2001 juoksemani aika hölkkäsarjassa. 15 vuodessa on tapahtunut ilahduttavaa kehitystä oikeaan suuntaan.

Miesten yleisen sarjan paras oli tänään Jukka Salo, joka juoksi 11 kilometrillä hyvän ajan 37.18. Se jää jonkin verran Marko Vaittisen reittiennätyksestä. Salo on kilpaillut ahkerasti ja menestyksellä Uudenmaan juoksutapahtumissa. Reitti oli sekä 5 että 11 kilometrillä edestakainen kaunis metsätie, jossa oli lukuisia mäkiä. Ne vaikuttivat luonnollisesti heikentävästi loppuaikoihin. Ilma oli kisassa mitä parhain, noin 17 asteen lämpötila ja tyyni pilvipoutainen sää.