torstai 19. toukokuuta 2016

Kurrenkierros

Kauniaisten urheilukenttä

Tänään juostiin Kauniaisissa Kurrenkierros. Olen juossut kisan kaksi kertaa aiemmin, vuosina 1988 ja 1998. Vuonna 1988 jopa voitin kuntosarjan ja olinkin tuolloin aika hyvässä kunnossa. Aiemmin kisa juostiin yhtenä vajaana kympin tai kympin kierroksena, mutta nyt reitti oli 5 km pitkä ja se kierrettiin kympillä kaksi kertaa. Halukkaille oli mahdollista juosta myös 5 km kisa.

Tapahtumaan saapui juoksijoita yllättävän runsaasti, varmaan hyvän säänkin houkuttelemana. Lapsille oli omat sarjansa ja heitä oli mukavasti paikalla. Osanottajien piristyksenä oli noin parinkymmenen maahanmuuttajan joukko, joka väritti kilpailua.

Raimo Hartonen

Tullessani urheilukentälle tapasin heti kaksi tuttua veteraanijuoksijaa, joiden kanssa on tullut kilpailtua kisa jos toinenkin, nimittäin Raimo Hartonen ja Lauri Ollitervo. Siinä jutellessa tuli selville, että olimme kaikki valinneet kympin kisan, joten tiedossa oli tasaista vääntöä. Vanhin veteraanisarja oli 50 vuotta, joten jouduimme lähtemään matkaan hieman yli-ikäisinä, minä 10 vuotta ja Lauri ja Raimo parikymmentä vuotta.

Lauri ja Raimo ovat sen verran kovia juoksijoita, että he kyllä pystyivät tasoitusta antamaankin. Raimo on voittanut sarjassaan joukkue-MM:n puolimaratonilla ja Lauri voitti runsas viikko sitten Suomen mestaruuden Vöyrissä maastojuoksussa sarjassa M70. Siinä oli minulle hyviä kirittäjiä.

Juoksu lähti liikkeelle siten, että pyrin aloittamaan maltillisesti. Niinpä jo vajaan kilometrin jälkeen Lauri painui ohi ja minun täytyi päästää hänet menemään. Raimo seurasi minun kintereillä ja näin paineltiin ensimmäinen kierros. Väliajoista näkee, että olimme tuolloin sarjamme kärjessä lähes nipussa kolmen sekunnin sisällä.

Toisella kierroksella minun ja Raimon vauhti hiipui sen verran että Lauri karkasi vähän reilumpaan johtoon. Vajaan kilometrin päässä maalista myös Raimo ohitti minut ja niin rullasin maaliin kolmantena ajalla 44.57. Olen melko tyytyväinen kisaan, sillä jokin kevätväsymys on painanut miestä niin että kovemmat harjoitukset ovat jääneet pehmeiksi. Siihen nähden tämä kisa palveli erittäin hyvin nopeusharjoituksena.

Lauri oli tuttuun tapaan liikkeellä pakettiautolla, josta hän myi juoksukenkiä ja muita varusteita niitä tarvitseville. Laurin tuoterepertuaarin löytää hänen firmansa Old Horse running nettisivuilta. Siitä vain valitsemaan sopivaa kenkää ja varustetta. Myyjänä on varmaan alansa huippuasiantuntija elinikäisen juoksuharrastuksensa kautta.