torstai 3. maaliskuuta 2016

Tokion maraton 2016

Feyisa Lilesa
Kuva: letsrun.com

Tokion maraton juostiin viime sunnuntaina 28.02.2016. Katsoin kisan suorana täällä Thaimaassa Eurosportin kanavalta. Tokion maraton on vuoden ja kevään ensimmäisiä maratoneja sitten Dubain. Japanissa kun oltiin, niin kilpailua väritti runsas ja kovatasoinen japanilaisjuoksijoiden joukko, jotka kisasivat Rion olympiapaikoista.

Maratonin voittoon juoksi Etiopian Feyisa Lilesa ajalla 2.06.56. Seuraavat sijat menivät Keniaan, 2. Bernard Kipyego 2.07.33 ja 3. Dickson Chumba 2.07.34. Paras japanilainen oli kahdeksanneksi juossut Yuki Takamiya, jonka aika oli 2.10.57. Kymmenenneksi juoksi Japanin vasta 19 vuotias Yuta Shimoda uudella Japanin alle 20- vuotiaiden ennätyksellä 2.11.34. Sijoilla 11-20 oli peräti yhdeksän japanilaista, joten maratontasoa riittää.

Yuta Shimoda

Yuta Shimoda edustaa AGU:a (Aoyama Gakuin University) ja juoksi elämänsä ensimmäisen maratonin. Hänellä on myös 18 vuotiaiden Japanin ennätys puolimaratonilla ajalla 1.02.22. Kova kaveri. AGU:n päävalmentaja Susumu Hara haluaisi Shimodan Japanin olympiamaratonjoukkueeseen Rioon, mutta monet japanilaiset valinnasta päättävät henkilöt ovat varovaisempia kommenteissaan.  Tokion maratonin maaliintulo on tässä. Kannattaa panna merkille Shimodan energinen, iloitteleva loppukiri.

Helah Kiprop

Naisten maratonin voitti Kenian Helah Kiprop uudella reittiennätyksellä 2.21.27. Toinen oli Etiopian Amane Gobena ajalla 2.21.51 ja kolmas Kenian Edna Kiplagat 2.22.36. Ruotsin Isabellah Andersson oli yhdeksäs ajalla 2.30.02.