torstai 21. tammikuuta 2016

Yangon Sightseeing

Ryhmä Finland juomatauolla

Yangonin juoksun jälkeinen viikko on mennyt turismin ja sightseeingin merkeissä. Heti aamiaisen jälkeen on otettu taksi joka päivä ja suunnistettu jonnekin päin Yangonia. Tutuiksi ovat tulleet niin downtown eli keskusta Chinatowneineen kuin tunnetut turistikohteet, Shwe Dagon Pagoda, eläinpuisto ja Aung San museo puhumattakaan Tamwe Townshipin lähiseudusta, jossa hotellimme sijaitsee. Joka päivä on ollut uuden oppimista ja kokemista.


Shwe Dagon Pagoda

Taksit ovat Yangonissa edullisia ja me olemme voineet jakaa hinnan vielä neljään osaan, joten halpaa on ollut. Yllättävän monet kuskit hallitsevat englannin kielen, joten yhteistyö on ollut saumatonta. Ja takseja on runsaasti saatavilla.

Ihmiset ovat täällä erittäin ystävällisiä. Ei tarvitse kuin kävellä lähikaduilla täällä pohjois-Yangonissa, niin vähänkin englantia osaavat ihmiset tulevat juttusille ja neuvovat paikkoja. Näin olemme löytäneet esimerkiksi paikallisen ruokabaarin, jossa olemme vierailleet sitten joka päivä. Paikan ruoka-annokset ovat kansainvälisiä (lähellä thairuokaa) ja erittäin maukkaita.

Värikäs näkymä eläinpuistosta

Tämän päivän matkakohteenamme oli Aung San museo. Kenraali Aung San on nykyisen Myanmarin eli Burman isä ja johti maan vapautumista brittiläisestä imperiumista. Hänet murhattiin vuonna 1947 vain 32-vuotiaana puolisen vuotta ennen kuin Myanmar sai itsenäisyytensä.

Kenraali Aung San asui nykyisessä museorakennuksessa vuodet 1945-1947 ja hänellä oli vaimonsa kanssa kolme lasta, joista nuorin on Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 1991 voittanut Aung San Suu Kyi, tuleva Myanmarin pääministeri. Hän asui rakennuksessa ensimmäiset kaksi elinvuottaan. Aung San Suu Kyin vanhempi veli työskentelee insinöörinä USA:ssa ja keskimmäinen veli hukkui 8-vuotiaana pihapiirissä olleeseen uima-altaaseen. Nuorin neljäs lapsi, tytär kuoli pian syntymän jälkeen vuonna 1946. Mielenkiintoinen henkilömuseo tämä kohteemme, jolla on tiivis yhteys Myanmarin perustaan ja tulevaisuuteen.

Aung San museo

Huomenna tuki- ja huoltojoukkoni palaa takaisin Thaimaahan ja Pattayalle viikon reissun jälkeen. Minäkin tsekkaan samanaikaisesti ulos nykyisestä hyvästä hotellista ja suuntaan kohti Yangonin keskustaa. Majoituspaikka ei ole vielä ihan varma, mutta minulla on kolme vaihtoehtoa olemassa. Johonkin niistä tulen majoittumaan vähintään seuraavaksi viikoksi.

Tulevan viikon pääasia tulee olemaan Thaimaan viisumin hankinta Yangonin Thaimaan suurlähetystöstä. Se sijaitsee lähellä Yangonin keskustaa, joten sekin selittää seuraavan majoituskohteen. Kun asia on hoidettu, niin loppuaika katsotaan ja majoitutaan tilanteen mukaan. Mahdollisesti palaan pohjois-Yangoniin lähelle Inya-järveä. Aika näyttää.

Juoksuakaan ei ole unohdettu, vaikka kilometrimääriä on pudotettu hieman uusista hankalista olosuhteista ja muusta säpinästä johtuen. Tuleva viikko on entistä haasteellisempi kun pitää yrittää löytää lenkkireittejä keskeltä miljoonakaupunkia. Mutta eiköhän siitäkin selvitä joten kuten.

Palataan asiaan Yangonin keskustasta, kunhan WiFi-yhteydet saadaan pelaamaan.


                                          Kenraali Aung San

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti