lauantai 27. kesäkuuta 2015

Kalliokosken lenkki Halsualla

Viljami Kalliokoski (1894-1978)
Kuva: Keskustan ja maaseudun arkisto

Tälle viikonlopulle oli kaksi vaihtoehtoa mitä juoksukisoihin tulee Pyhäjärven ympäristössä alle 200 kilometrin säteellä, nimittäin: Löytänäjärven ympärijuoksu Viitasaarella ja Kalliokosken lenkki Halsualla. Valinta oli lopulta helppo; olen juossut Löytänän upean hiekkatiejuoksun aiemmin, mutta Halsualla en ollut ennen kilpaillut muuta kuin nuorena jalkapallistina. Siis auton nokka lähti aamulla kohti Viljami Kalliokosken maisemia.

Viljami Kalliokoski oli merkittävä maalaisliittolainen politiikko ennen ja jälkeen sotia. Tämä alkiolainen Kekkosen kilpailija oli apulais- ja maatalousministerinä peräti kahdeksassa eri hallituksessa ja kansanedustajana vuodet 1922-1945 sekä 1948-1962. Kalliokosken lenkki kiersi Kalliokosken kylän ja reitin juottopiste sijaitsi aivan Kalliokosken talon edustalla.

Kilpailun lähtö ja maali olivat Käpyhovissa aivan raviradan ja pesäpallokentän välittömässä läheisyydessä. Osallistujia oli niukanlaisesti näinkin hienoon ja hyvin järjestettyyn kisaan. Matkana oli 10 km ja koska koukkupolville ei ollut omaa sarjaa, jouduin kisaamaan nuorempien M50-sarjalaisten kanssa. Tulin lopulta toiseksi ajalla 43.27. Juoksu tuntui jo paremmalta kuin toukokuussa, jolloin sairastelut estivät kovemman vauhdin, mutta mitään hurraahuutoja tässä on kuitenkin turha viritellä, niin kankeaa meno vielä oli. Mutta jospa se tästä pikkuhiljaa aukeaisi kevyempi ja rennompi askellus. Eli olen Halsuan Toivo, kunnes toisin todistetaan.

Tulokset tulevat aikanaan tähän, kunhan ne ensin jonnekin verkon syövereihin ilmestyvät. Eli ne ovat tässä.

     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti