maanantai 20. huhtikuuta 2015

Songkran

Eilen oli Songkran-päivä Pattayalla ja minulla se alkoi sairaalareissulla. Vesikauhurokotuksen kolmas piikki oli Memorialissa ja lähdin sinne jo varhain ennen aamukahdeksaa vesijuhlan takia. Piikin jälkeen kävelin Central Roadia Beach Roadille ja tapasin kuvan poliisiherrat. He olivat kokoontuneet runsain joukoin omaan tapahtumaansa, jossa ilmeisesti suunniteltiin päivän juhlinnan valvontaa.

Kävelin pitkin Beach Roadia, joka oli ihmeen rauhallinen. Vettä ei vielä heitetty ja kansaa alkoi vasta kerääntyä paikalle. Seurasin tapahtumia hetken olutta maistellen, ennen kuin palasin Jomtienille. Sielläkin porukka alkoi vasta lämmitellä juhlaviritystä, joka repesi ylimmilleen puolen päivän paikkeilla. Lähdin itsekin Viewtalay 1:n bunkkerista ja ajauduin virran mukana alas Tapprayaa kohti Jomtienin rantaa. Matkalla otin toisen kuvan vaahtokylvyistä nauttivista kansalaisista.

Matka jatkui hitaasti alaspäin märkänä kuin uitettu koira kun vettä kaadettiin niskaan ja kasvot värjättiin harmaaseen jauheeseen. Se kuuluu juhlan luonteeseen ja olen tottunut siihen vuosien myötä. Tuttujani oli Country Road- baarissa lähellä Jomtienin rantaa ja siellä juhlat jatkuivat. Meno oli niin riehakasta, että vesitaistelu ei rajoittunut ainoastaan kadulle, vaan myös avobaarissaistuja sai varautua kylmään vesisuihkuun - varoittamatta. Baarinomistajat sallivat tämän leikin, sillä asiakkaita on tupa täynnä. Olen huomannut, että 30-50- vuotiaat farangit eli ulkomaalaismiehet ovat innokkaimpia vedenheittäjiä, ehkä he palautuvat näissä teoissa nostalgisiin polvihousuvuosiinsa. Minulla nämä lapsuusvuodet ovat auttamattomasti takana ja tyydyn kiltisti "uhrin" rooliin.

Tänään oli sitten odotettu paluu sorvin ääreen, kun ohjelmassa oli 12 kilometrin kevyt juoksulenkki. Kyllä huomasi, että lepo oli tehnyt hyvää kropalle ja että sisäinen herra halusi suorastaan laukalle pitkän kiduttavan odotuksen jälkeen.  

5 kommenttia:

  1. Onhan näyttävät kemut.
    Muistaakseni vaihtui vuosi Budhalaisessa kalenterissa vuoteen 2528 kun Pattajalla joskus 1985 paikkeilla, kun siellä vesikasteen sain itsekkin.
    Oli ne kulkueet kyllä mahtavia näytöksiä kun siinä Ocean View hotellin kulmilla niitä katselin.
    Täällä vielä lunta vaikka hiihtää asti, mutta on se kesä kuitenkin tuloillaan.
    Nautihan auringosta.

    VastaaPoista
  2. Tuo Ocean View on vieläkin olemassa, vaikka paljon vanhaa on tuhottu. Uusia pilvenpiirtäjiä nousee tilalle kuin sieniä sateella. Juoksureiteillä on ollut hyvä tarkkailla tätä rakentamista ja täytyy sanoa että tänä talvena olen nähnyt eniten rakennustyömaita. Suunnitelmat oli nojattu pitkälti venäläisten varaan, mutta ruplan romahduksen jälkeen niitä on täytynyt päivittää. Uudet rahamiehet ja -naiset tulevat Kiinasta. Pattayalla olen nähnyt satojen ellei tuhansien kiinalaisten parveilevan veneisiin ja paatteihin päästäkseen merireissulle Koh Larnille ja muille lähisaarille. Monet heistä palaavat takaisin ja haluavat asunnon tukikohdakseen.

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Poistin toisen viestin kun tuli sama tuplana.

    VastaaPoista
  5. Poistin toisen viestin kun tuli sama tuplana.

    VastaaPoista