sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Espanjan ensimmäinen juoksu yläkanttiin

Eilen tuli sitten avattua Espanjan kilpailukausi Torreviejan 7,2 kilometrin katujuoksulla. Kisan startti oli illalla klo 19.30 ja tuntia aikaisemmin tapasin muut suomalaiset Retun, Kimmon ja Petrin satama-alueen soittajapatsailla. Kilpailupaikalle tuli sitten vielä Olli, joka valitettavasti oli myöhästynyt ilmoittautumisesta eikä päässyt kilpailemaan. Kilpanumerot löytyivät helposti ja ei kun parin kilometrin alkulämmittelylle.

Startin lähestyessä tunnelma ja meteli kovenivat eteläeurooppalaiseksi. Katsojia oli katujen varsilla runsaasti kannustamassa juoksijoita. Alussa oli aikamoista ruuhkaa ja vasta muutaman sadan metrin jälkeen pääsi normaaliin rytmiin. Huomasin Kimmon selän ja yritin pysyä kannassa. Ensimmäisen kiekan puoleen väliin se onnistuikin, mutta homma kostautui sitten toisella varvilla, joka sujui huomattavasti hitaammin. Kovasti sai tehdä töitä, ettei juoksurytmi täysin urvahtaisi, mutta loppuun sain jostakin vielä jonkinmoisen spurtinkin aikaiseksi. Lopputulos oli odotuksia parempi, M55- sarjan kolmas tila bruttoajalla 28.16. Kilometriaikakin putosi niukasti alle neljän minuutin, pitkästä, pitkästä aikaa.

Palkintojenjaossa tuli tällainen pytty käteen.

Kimmo voitti hienosti koko kisan ja Retu oli kahdeksas. Suomalaisseura Caffitorreviejan panos oli hyvä. Kimmo taisi tietää kuntonsa hyväksi, kun katsoo ennen kisaa otettua kuvaa.

Tästä se homma jatkuu. Tälle vuodelle tullee vielä kaksi kisaa, ennen kuin vuosi on paketissa.