keskiviikko 24. heinäkuuta 2019

Self-Transcendence 2 mailia - Helsinki

Juoksijoita Munkinpuistossa

Eilen 23.07.2019 tuli osallistuttua Sri Chimnoyn Self-Transcendence 2 mailin juoksuun Munkinpuistossa, Helsingissä. Olen osallistunut juoksuun lähes vuosittain vuodesta 1993 lähtien, jolloin se tunnettiin Rauhanmailin nimisenä. Viime vuosi jäi väliin, mutta nyt oli aika korjata tilanne, kun olen muutenkin reissulla Helsingin suunnalla. Kilpailijoita, joista useat olivat tuttuja vuosien varrelta, oli saapunut paikalle runsaanlaisesti eli kymmeniä henkilöitä. Juoksua juostaan kansainvälisesti ja Suomessa sekä Helsingissä että Vaasassa matkan ollessa 2 mailia eli noin 3,2 kilometriä. Sri Chimnoysta kiinnostuneille Wikipedia-artikkeli miehestä löytyy tästä.

Markku Juopperi

Rakennus- ja tietöistä johtuen 2 mailia on juostu jo jonkin aikaa neljällä kierroksella puiston ympäri aiemman kahden kierroksen sijasta. Selviydyin maaliin ajassa 14.56, jolla irtosi voitto sarjassa M60. Aikaan on tullut 14 sekuntia lisää kahden vuoden takaiseen tulokseen verrattuna. Sitä se ikä teettää.

Kisan ehkä kovimman suorituksen teki kuvan M70-sarjan voittaja, 75-vuotias Markku Juopperi, joka ohitti meikäläisenkin kepeällä askeleella noin puoli kilometriä ennen maalia ja kellotti ajan 14.49. Markku on saavuttanut veteraaniurallaan mm. viitisenkymmentä SM-mitalia, MM-mitaleja sekä Euroopan mestaruuden. Tulevana viikonloppuna hän matkustaa Torinoon, Italiaan veteraanien Masters-kisaan, joka vastaa olympialaisia lukuisine urheilulajeineen. Markku juoksee Torinossa 400, 800 ja 1500 metriä. Myöhemmin syksyllä on ohjelmassa veteraanien yleisurheilun EM-kisat Venetsiassa, myöskin Italiassa.  

Laitan viralliset tulokset tähän, kun ne nettiin ilmestyvät. Ne ovat tässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti