perjantai 17. toukokuuta 2019

Reissun viimeinen juoksu

Juoksun mainosesite

Huomenna 18.5.2019 on Thaimaassa suuri Visakha (Vesakha) Buddha Day, mikä on vapaapäivä ja jolloin esimerkiksi alkoholia ei myydä laisinkaan. Sen kunniaksi Pattayan Buddha Hillillä juostaan kilpaa poikkeuksellisesti iltapäivällä kello 15. Sää tulee olemaan haastava eli todella kuuma. Thaimaalaiset menevät Visakha- päivänä yleensä paikalliseen temppeliin antamaan lahjojaan Buddhalle (munkeille) ja meritoitumaan. Tuo meritoituminen on hyvän antamista ja buddhalainen uskoo että antamalla hyvää saat itse hyvää joko tässä elämässä tai tulevissa reinkarnaatioissa eli jälleensyntymisissä.

Kerroin tästä juoksusta jo aiemmassa jutussa. Lupauksen mukaisesti menin Buddha Hillille tarkistamaan, josko siellä myytäisiin juoksupakettia kyseiseen juoksuun. Löysin helposti kuvan mainosplakaatin, mutta ketään myyjää ei ollut paikalla. Onneksi mainosesitteessä oli puhelinnumeroita ja soitin niistä ensimmäiseen. Mies vastasi puhelimeen ja kerroin thaiksi haluavani ilmoittautua Visakha-juoksuun. Mies lupasi tulla paikalle pikimmiten.

Juoksupaita

Jäin odottelemaan ja noin puolen tunnin kuluttua auto kaartoikin paikalle ja siitä nousi mies ja nainen asettelemaan myyntipöytää kuntoon. Maksoin edullisen osallistumismaksun 200 bahtia ja sain T-paidan vastineeksi. Kysyin myös kilpanumeroa, mutta sitä vastaan annettiin jokin numeropaperi. Mies kertoi että kilpanumeron saisi vasta kisapäivänä juoksupaikalta. Sarjoista kysyessäni veteraaneille on ilmeisesti vanhin sarja M45+, joten joudun taistelemaan parikymmentä vuotta itseäni nuorempien kanssa. No, sillä ei ole väliä, sillä juoksutauon ja sairauden jälkeinen viikko on ollut vaikeaa ja rankkaa palautumista juoksun ääreen. Myös kova kuumuus on vaikeuttanut kuntoon pääsyä. Tältä pohjalta maaliin pääseminen on jo hyvä suoritus.

Tuo vaikea paluu juoksukuntoon ja kuumat olosuhteet vaikuttivat myös siihen, että en ilmoittautunut seuraavan viikonlopun (25-26.5) juoksuihin, vaikka sellaisia olisi ollut tarjolla, vieläpä esimerkiksi Rayongissa ja Chonburissa eli suhteellisen lähellä Pattayaa. Tuon viikonlopun jälkeen onkin edessä paluu Suomeen inhimillisimpiin lämpötiloihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti