sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Prasmul Olympics Run It, Tangerang

Lähtö- ja maalialue

Tänään aamulla oli Prasmul Olympics Run It- juoksu Tangerangissa, Indonesiassa. Ja mikä tärkeintä, suurista peloista ja valmisteluongelmista huolimatta minäkin pääsin lähtöviivalle. Juoksijoilla oli valittavana kolme matkaa: 5 kilometriä, 10 kilometriä ja puolimaraton. Minä valitsin jo aikoinaan ilmoittautumisessa kympin. Veteraanisarjoja ei ollut, vaan jokaisella matkalla oli yksi yleinen sarja miehille ja naisille.

Tulin Indonesiaan perjantaina ja valitsin ensimmäisen yöpymispaikan Soekarno-Hatta-lentokentän lähettyviltä. Eilen otin sitten taksin etelä-Tangerangiin Prasetiya Mulya Yliopiston läheiseen hotelliin. Laitoin hotellista neljännen sähköpostin juoksunjärjestäjille, jossa ilmoitin majoituspaikkani ja toiveeni saada juoksupaketti rintanumeroineen joko hotelliin erillistä maksua vastaan tai viimeistään sunnuntaiaamuna juoksupaikalle. Heräsin aamulla puoli neljän aikoihin ja vaikka posteihini ei oltu vastattu, niin matkustin toiveikkaan pelokkaana taksilla juoksupaikalle.

Juoksu on takana

Juoksupaikalla oli opiskelijoiden pitämä tiukka järjestys ja minulta tivattiin heti kilpanumeroa. Selitin tilanteen toimitsijalle ja hän otti puhelimella yhteyden toiseen henkilöön, joka otti minut vastaan ja vei toimitsijanaisten eteen. Dokumentteja vastaan sain kuin sainkin juoksupakettini ja näin luvan kilpailuun, vaikka se ei alkuperäisten sääntöjen mukaan ollut mahdollista. Paikalla oli muutama muukin ilmeisesti ulkomaalainen juoksija noutamassa pakettiaan. Yllättävästi järjestäjät joustivat säännöistään, vaikka niitä ei vaivauduttu informoimaan juoksijoille. Mutta hyvä näin, kun lopussa kiitos seisoo.

Juoksun valmistelut sujuivat kansainvälisen tutusti alkuvoimisteluineen. Puolimaratonin juoksijat lähtivät matkaan ensimmäisinä kello 5.30 ja me kympin juoksijat 20 minuuttia myöhemmin ja viiden kilometrin juoksijat kello 6.10. Reitti kiersi mutkitellen, mutta tasaisena pitkin ympäröiviä asfalttikatuja. Meikäläisellä juoksu kulki aika nihkeästi ja varsinkin loppupuolella kirivaihdetta ei löytynyt. Juoksun takkuisuuteen vaikutti varmaan huonosti nukutut yöt ja matkustelu.

Juoksussa oli käytössä jälleen sähköinen ajanotto rintalapussa olevine chippeineen. Mutta tällä kertaa tuloksia ei saanut reaaliaikaisesti maaliintulon jälkeen, vaan niitä pitää odottaa nettiin. Toivottavasti ne sinne ilmaantuvat. Maalikellosta luin itselleni ajan 50.36, joka on huomattavasti heikompi kuin viime juoksussa, jos matka on ilmoitetun pituinen. Se saattaa kyllä olla hieman pidempi. Laitan tulokset tähän, kunhan ne julkistetaan netissä.

Lisäys 6.4.2019: Löysin järjestäjien webbisivun, josta pystyi hakemaan tulosta ja sijoitusta kilpanumeron perusteella. Numeroni oli 1270, mutta se ei anna mitään vastaukseksi. Kokeilin muita numeroita ja järjestelmä toimi sekä 5 kilometrin että 10 kilometrin juoksijoille. Mitään yhtenäistä tuloslistaa ei kuitenkaan ole, vaan täytyy käyttää kilpanumeroa hakuun. Arveluni on, että koska sain juoksupaketin ja sen mukana kilpanumeron vasta kisa-aamuna juoksupaikalla, niin järjestäjät eivät ole syöttäneet numeroani ajanottojärjestelmään. Tai sitten he ovat unohtaneet tehdä sen. Olen lähettänyt asiasta sähköpostia, mutta tietenkään siihen ei ole vastattu.

Joka tapauksessa kaivoin aikoja sattumanvaraisesti usealle numerolle ja löysin lähimmäksi omaa aikaani olevan eli eräs kilpailija oli saanut 10 kilometriltä ajan 51.41,4, jolla oli sijoittunut 28. sijalle. Oma aikani oli maalikellon mukaan 50.36, joten sijoitukseni on haarukassa 24-27. Täytyy tyytyä tähän lopputulokseen ja se riittää kyllä.

Huom! Löysin sattumalta vielä tarkemman tuloksen. Juoksija nro 56 on saanut lopputuloksen 51.28,2 ja tullut kisassa 25:ksi. Pudotan omaa sijoitushaarukkaani paremmaksi eli 21-24.

Tuo tuloksenhakusivu on tässä.

Juoksussa oli yllättävän paljon naisia mukana, vaikka oltiin muslimimaassa. Niinpä laitankin lopuksi yhteiskuvan osasta kisaan osallistuneita naisia. Se on tuossa alla.


                                   Indonesialaista naisenergiaa

3 kommenttia:

  1. Hienoa ja sitkeetä työskentelyä jälleen kerran! Pääsit taas juoksemaan! Onnittelut myös hyvästä tuloksesta! Terveisin Uuno.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Oli mukava päästä kisaamaan, kun vaarana oli jäädä katsojan osaan.

    VastaaPoista
  3. 6.4.2019: Tein lisäyksen tekstiin lopputulokseni spekulaatiosta.

    VastaaPoista