maanantai 11. maaliskuuta 2019

Bangkokiin ja Indonesiaan

RAM Hospital Run 17.3.2019
Kuva: forrunnersmag.com

Vieläkin harmittaa tuo eilinen Jomtien- kotijuoksu, joka jäi väliin vain siitä syystä että kisa umpeutui jo kuukausi ennen starttia. En jäänyt enempää ihmettelemään ja katselin jo menneellä viikolla seuraavan sunnuntain juoksutarjontaa. Yllätyksekseni olisin päässyt kirjautumaan useampaankin juoksuun ja valitsin sitten RAM Hospital Runin, joka juostaan Rama IX Parkin viereisessä Nongbon Water Sport Centerissä Bangkokissa. Juoksin kyseisellä paikalla runsas vuosi sitten maastojuoksun, jossa jopa voitin oman sarjani. Juoksukisoja on tarjolla ensi sunnuntaiksi todella runsaasti ympäri Thaimaata, jonka vuoksi ilmoittautumiset pysyivät auki normaalia pitempään.

Juoksen RAM Hospital Runissa kympin, joka juostaan kahtena viiden kilometrin lenkkinä pitkin vesipuiston teitä. Tuossa voittoisassa maastojuoksussa reitti oli lähes sama, mutta se kulki teiden pientareilla ja pusikoissa, joka teki siitä haastavan. Ikäsarjoja riittää kisassa mukavasti aina M70:een saakka, joten minäkin pääsen taas omaan M60-sarjaan.

Prasmul Olympics Run It
Kuva: runsociety.com

Thaimaan viisumipolitiikan vuoksi joudun poistumaan taas Thaimaasta kuun lopulla. Olen tehnyt näitä poistumismatkoja usein Phnom Penhiin, Kambodzaan. Phnom Penhissä on vain yksi huono puoli, sillä siellä ei ole juuri juoksutapahtumia. Kansainvälinen puolimaraton olisi kyllä, mutta vasta kesäkuussa, jolloin ollaan yleensä jo Suomessa.

Tällä kertaa katselin juoksutarjontaa lähimaista, joissa en ole vielä vieraillut. Indonesian juoksukalenterista löytyi kisa juuri sopivaan aikaan eli 31.3.2019. Prasmul Olympics Run It - kilpailu juostaan Prasetiya Mulya Yliopiston kampusalueella Tangerangissa. Tangerang on pääkaupunki Jakartan viereinen kaupunki ja siellä sijaitsee myös Jakartan kansainvälinen lentokenttä Soekarno-Hatta. Ostin lentoliput Bangkok - Soekarno-Hatta - Bangkok noin viikko sitten ja tänään rekisteröidyin ja maksoin Prasmul Olympics Run It- juoksun. Rekisteröityminen kävi netissä helposti, mutta maksussa käytettiin vain pankkisiirtoa, joten se vaati pankissa juoksua ja papereiden käyttöä. Itse juoksu maksoi bahteissa vain noin 600 bahtia, mutta kansainvälisestä siirtomaksusta jouduin pulittamaan puolet enemmän eli 1100 bahtia. No, tuo ero johtui maksun pienuudesta, mutta kyllä pankit osaavat ottaa omansa.

Indonesiasta palailen huhtikuun alussa. Uusia kisoja täytyy katsella Thaimaasta jälleen huhtikuussa joko ennen tai jälkeen Songkranin eli vesijuhlan. Palataan niihin myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti