sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Sisäratamaratonin ME:t uusiksi

Malcolm Richards
Kuva: armorytrack.com

Eilen juostiin kolmas Armory NYC Indoor Marathon New Yorkissa. Minun piti katsoa se antamastani järjestäjien suorasta striimistä, mutta katselu olisi vaatinut kirjautumista ja palkkiona olisi saanut laskun perään. En langennut moiseen viritelmään, vaan jätin juoksun suosiolla väliin. Niin ne tapahtumat yksi kerrallaan muuttuvat maksullisiksi myös netissä. Mutta onneksi on tämä perinteinen viestintä ja armorytrackin sivuilta löytyi raportti käydystä juoksutapahtumasta.

Miesten maratonilla oli kaksi suosikkia, entinen ja nykyinen sisäratamaratonin ME-mies: Malcolm Richards ja Chris Zablocki. Miehet olivat juosseet tasaväkisen maratonin Sacramentossa noin kolme kuukautta sitten, jonka tuloksena molempien maantiemaratonien ennätykset paranivat Malcolm Richardsin voittaessa niukasti. Nyt Malcolm Richards oli selvästi parempi voittaen koko kisan ylivoimaisesti ja tuloksena oli jälleen uusi sisäratamaratonin ME, kuinkas muuten. Viimevuotinen ME parani vajaalla kolmella minuutilla aikaan 2.19.01. Miesten tulokset ovat alla:

1. Malcolm Richards 2.19.01 (ME)
2. Nick Edinger 2.22.06
3. Brian Harvey 2.22.18
4. Eric Blake 2.22.35
5. Chris Zablocki 2.29.13

Uudet miehet Nick Edinger ja Brian Harvey juoksivat odotuksia paremmin ja Edinger jäi maantiemaratonin ennätyksestään vain vajaat kaksi minuuttia. Eric Blake oli neljäs ja paransi viimevuotista sisäratamaratonin ennätystään kolmisen minuuttia. Puolustava ME-mies Chris Zablocki romahti viimeiseksi hänelle vaatimattomalla ajalla.                    

Lindsey Scherf
Kuva: armorytrack.com

Naisten sarjassa oli ennakkotietojen mukaisesti vain kaksi naista, Lindsey Scherf ja Irlannin Caitriona Jennings. Tällä kertaa ennakkosuosikki Scherf piti pintansa ja voitti uudella ME-ajalla 2.40.55. Näin Laura Mannisen ainoa suomalainen kestävyysjuoksun ME-aika 2.42.30 parani lähes kahdella minuutilla. Mutta Mannisen ME jää ikuisiksi ajoiksi ME-listalle, siinä näiden ennätysten hyvä puoli.

Lindsey Scherf otti johdon heti alkuun ja juoksi sen jälkeen vain kelloa vastaan. Hän onnistui siinä musiikin, valmentajansa, tätinsä ja ystäviensä villisti kannustamana ja inspiroimana. Lindsey Scherf juoksee seuraavan kisan jo kahden viikon kuluttua Cape Townissa, Etelä-Afrikassa eikä kisana ole sen vähempää kuin Two Oceans Marathon. Kyse ei ole standardimaratonista, vaan 56 kilometrin ultramaratonista. Kova nainen tämä Lindsey Scherf.

Lopuksi alla naisten tulokset:

1. Lindsey Scherf 2.40.55 (ME)
2. Caitriona Jennings 2.53.12

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti