keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Kolme juoksuvideota

Malcolm Richards ja Lindsey Scherf
Kuva: armorytrack.com

Viimeisiin juttuihini liittyen olen löytänyt youtuben videotarjonnasta kolme mielenkiintoista otantaa. Ensimmäinen video liittyy New Yorkissa juostuun sisäratamaratoniin, jossa sekä Malcolm Richards että Lindsey Scherf juoksivat ME:n sekä miesten että naisten sarjassa. Youtuben linkki seuraa Malcolm Richardsin viimeisiä kierroksia ennen ME:n 2.19.01 syntymistä. Linkki on tässä. Videossa livahtaa muitakin maratoniin osallistujia, myös naisten ME:n juossut Lindsey Scherf.

Yuta Shitara
Kuva: en.wikipedia.org

Toinen video on Tokion maratonilta tältä vuodelta, josta kirjoitin 25.2.2018 jutussa. Jutun ydin oli suuret palkintorahat, joita oli luvattu japanilaisille maratoonareille esim. Japanin ennätyksen rikkomisesta. Ja niinhän siinä kävi, että Yuta Shitara rikkoi Japanin ennätyksen ja nosti palkintorahoina lähes miljoona US dollaria. Myös Hiroto Inoue sai rahapalkintona noin 100 000 US dollaria alittamalla ajan 2.07. Tämä maraton on tiivistettynä tässä videossa. Videon kliimaksi on Yuta Shitaran voimakas nousu kisan kakkossijalle ja palkintorahoille.

Kolmas videolinkki kuvaa viime viikonloppuna juostua Seaview Run for Ranger- kisaa, joka juostiin Rayongissa. Videosta saa käsityksen kuinka suuresta juoksutapahtumasta oli kysymys. Minimaratonin, jolle itsekin osallistuin, juoksi yli 2000 juoksijaa ja 5 kilometrille sekä puolimaratonille myös lukuisa joukko. Arvioisin että kokonaislukumäärä oli jossain 5000 juoksijan paikkeilla. On siinä säpinää juoksureitillä, kuten videosta huomaa. Eri sarjojen lähdöt oli vielä ajoitettu siten että viimeisillä kilometreillä juoksi kaikkien sarjojen juoksijoita samanaikaisesti.

Rayongin Seaview Run for Ranger- juoksun video on tässä.


                                               Tuoriniemi Rayongin maalialueella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti