sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Juoksukisa-aikeet muuttuvat

PEA Happy Run
Kuva: berving.com

Niinhän se tuli jälleen kerran todistettua, että mikään ei ole varmaa mitä Thaimaan juoksuihin tulee. Kuten edellisessä jutussa kerroin, minun piti osallistui eilen Outdoor Fest Sprint Runiin Lumpini Parkissa Bangkokissa. Ennen hyppäämistä Bangkokin bussiin perjantaina soitin kisajärjestäjille ja sieltä tuli tyly tuomio mikäli thaikieltä oikein ymmärsin: juoksu oli jo täynnä eikä uusia pinkojia enää oteta.

En siitä lannistunut, vaan etsin kisakalenterista toista korvaavaa juoksua tilalle samalle viikonlopulle. Sellainen löytyikin, kun Bangkokissa juostiin Siriraj Blade Runner- kisa sunnuntaiaamuna eli tänään. Soitto jälleen kisajärjestäjille ja muutaman minuutin tarinoinnin jälkeen virkailija uskalsi sanoa kylmän totuuden: juoksu on jo täynnä.

Tällaista on sattunut minulle usein viime aikoina. Juoksutapahtumat ovat kasvaneet niin, että monet kilpailut täyttyvät reilusti ennen starttia. Muutamia vuosia sitten keskikokoisiin ja pienempiin kisoihin pääsi helposti vielä kisa-aamuna. Suurempiin kisoihin on täytynyt ilmoittautua ja maksaa ajoissa, mutta se on ollut helppoa netin kautta luottokortilla. Pienempiin juoksuihin ei tahdo löytyä englanninkelisiä ohjeita miten hoitaa ilmoittautumisen. Vaikka thakieltä hieman puhun ja ymmärrän, niin thaiaakkosia en ole opetellut.

Tästä ei vielä lannistuta ja minulla onkin jo uusi onki vedessä. Juoksukalenterista löytyi kisa ensi lauantaille 27.1.2017 ja jopa täältä Pattayalta. Kuvan PEA Happy Run (Night Run Pattaya) juostaan Pattayan satamassa eli Bali Haissa. Toivottavasti juoksijakiintiö ei ole täynnä ja pääsen kisaamaan. Juoksu olisi vielä siitä erikoinen, että se juostaan illalla, kun lähes kaikki Thaimaan kisat starttaavat aamulla. Olen juossut Pattayalla muutamia kisoja ja tämä olisi mukava lisä juoksulistaan.

Pattayan kisan ajankohta sopii meikäläiselle harvinaisen hyvin, sillä kisaa seuraavana päivänä matkustan viikoksi Phnom Penhiin Kambodzaan. Toivottavasti nyt lykästää eikä uusia vastoinkäymisiä ilmaantuisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti