lauantai 27. tammikuuta 2018

Healthy & Happy Run, Bangkok

Healthy & Happy Run
Kuva: forrunnersmag.com

Thaimaa ei olisi Thaimaa ellei käänteet olisi yllättäviä ja äkillisiä. Minun piti osallistua tänä iltana PEA Happy Run:iin, joka olisi ollut täällä Pattayan satamassa. Viime viikonloppuna soitin järjestäjille ilmoittautuakseni juoksuun. Kävi juuri samoin kuin parissa muussa juoksussa, se oli jo täynnä. Sanottiin jopa että juoksu oli täyttynyt jo viikkoa aiemmin eli kaksi viikkoa ennen starttia. Thaimaassa juoksuun pääseminen näyttää olevan vaikeampaa kuin itse juoksu.

Mutta minulla ei ole tapana jäädä tuleen makaamaan. Etsin tälle lauantaille muita juoksuja ja parhaat ja lähimmät olivat Rayongissa ja Bangkokissa. Rayongin juoksun koko ilmoittautumisprosessi olisi pitänyt hoitaa netin kautta Line- sovelluksella, jota minulla tietenkään ei ole. Se putosi pois ja viimeiseksi oljenkorreksi jäi Healthy & Happy Run Lumphini Parkissa, Bangkokissa.

Soitin jälleen järjestäjille ja sieltä neuvottiin menemään thaikielisille nettisivuille ja hoitamaan ilmoittautuminen sieltä. Ilmoittautumisen jälkeen maksuohjeet tulisivat sähköpostiin. Vaikka olen ummikko lukemaan thaikieltä, niin oikea linkki löytyi ja ilmoittautumiskaavake olikin sitten suomeksi, kiitos Google-kääntäjän, sillä kaavake oli tehty Googlen Frame-pohjalle. Maksuohjeet tulivat luvatun mukaisesti sähköpostiin, joten vihdoinkin sain järjestettyä itseni juoksukisaan.

Healthy & Happy Run:in maalialue

Matkustin eilen bussilla Ekamaihin, Bangkokiin ja sieltä edelleen skytrainilla Si Lom:in asemalle, jonka vieressä Lumphini Park sijaitsee. Menin siitä puistoon hakemaan juoksunumeroa ja -paitaa. Yleensä sen on saanut juoksua edeltävänä päivänä juoksupaikalta. Ihmettelin kun puhelimessa ollut nainen sanoi että on parempi noutaa numero ja paita vasta juoksuaamuna.

No, puistossa asia selvisi, kun siellä olikin joku toinen juoksutapahtuma meneillään, joten Healthy & Happy Runin järjestäjät eivät voineet aloittaa omia kisavalmisteluja silloin. Heidän on täytynyt aloittaa hommat myöhään illalla tai yöllä, sillä tänä aamuna kello puoli viiden aikaan kisapaikka oli juoksijoita vaille valmis. Ahkeraa ja nopeaa työtä järjestäjiltä.

Juoksun jälkeen kisa-alueella

Yön vietin tutussa Guest Housessa noin kilomerin päässä juoksupaikalta ja aamulla tulin puiston portille jo neljän jälkeen. Portit olivat kiinni ja jouduin odottamaan niiden aukaisemista puoli viiteen. Siitä eteenpäin hommat etenivätkin sujuvasti. Maksukuitilla sain numeron ja kisapaidan ja nimikin löytyi listoilta.

Itse kisasta ei ole juuri muuta kerrottavaa kuin että se oli ruuhkainen. Meidät 10 kilometrin juoksijat päästettiin noin 2,5 kilometrin radalle tasan kello 6. Rata piti kiertää neljä kertaa. 15 minuuttia myöhemmin 5 kilometrin juoksijat saivat lähtömerkin samalle radalle. Kun juoksijoita oli yhteensä toista tuhatta, niin juoksusta tuli enemmän juoksupujottelu kuin varsinainen kisa. Lisäksi radalla oli runsaasti ulkopuolisia kuntoilijoita, koska Lumphini Park on erittäin suosittu liikuntapaikka.

Tullessani maaliin kello näytti aikaa 52.05 ja sijoitus tuntematon. Se ei ole hääppöinen 10,2 kilometrin matkalle, mutta tuo pujottelu lisäsi matkaa ja vei muutenkin oman osansa. Kisassa oli vain yleiset sarjat niin miehille kuin naisille molemmilla matkoilla. Miesten sarjan voittaja juoksi noin 45 minuuttiin, joten pujottelu ja tökkivä juoksu varasti sekunteja. Toisaalta kisasta puuttuivat kovimmat juoksijat, sillä rinnakkaisia kisoja riitti kosolti. Varsinkin veteraanit loistivat poissaolollaan, koska omia sarjoja ei ollut.

Kisasta ei varmaankaan tule virallisia tuloksia.

Seuraava päivitys tuleekin sitten Kambodzasta, jonne matkustan huomenna yhdessä kolmen muun suomalaisen kanssa. Toivottavasti saan yhteydet pelaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti