lauantai 21. lokakuuta 2017

Thaimaan juoksuja

Run4Rights 10.12.2017
Kuva: jogandjoy.com

Thaimaan matka lähestyy ja se saa pälyilemään Thaimaan juoksutarjontaa Jog and Joy:n webbisivuilta. Nettirekisteröityminen on avattu kolmeen suureen juoksutapahtumaan: Run4Rights 10.12.2017, Thailand International Half Marathon 17.12.2017 ja Bitec Half Marathon 28.01.2018. 

Kaikki juoksut ovat Bangkokissa, ensimmäinen Lumpini Parkissa, toinen Rama 8 Bridgellä ja kolmas Bang Nassa. Kahdella ensimmäisellä paikalla olen juossut kilpaa useaan otteeseen, mutta viimeinen juoksupaikka on uusi, vaikka sen lähettyvillä olenkin kisannut. Kisoista olen osallistunut aikaisemmin vain keskimmäiseen eli Thailand International Half Marathoniin, jossa kilpailin puolimaratonilla 26.2.2012. Kisa on siinäkin mielessä tuttu, että viime vuoden joulukuussa olin ilmoittautunut siihen, mutta yllättäen iskenyt jalkaongelma esti osanoton.

Thailand International Half Marathon 17.12.2017
Kuva: jogandjoy.com

Thailand International Half Marathon on nimensä veroinen, sillä siihen on ilmoittautunut juoksijoita jo nyt 42 maasta, joukossa myös Suomi. Matkoja ovat: Fun Run 5 km, Mini Marathon 10,5 km ja Half Marathon 21,1 km. Juoksijoiden kokonaismäärä on rajattu 5000 kisaajaan, jotta tapahtuma voidaan viedä ongelmitta läpi vilkkailla Bangkokin kaduilla. Siksi juoksu tapahtuukin aikaisin aamulla yleiseen thaimaalaiseen tapaan.

Run4Rights lienee uusi juoksutapahtuma, jossa tulot ohjataan Thaimaan vammaisjärjestölle. Yksi tapahtuman organisaattoreista on EU. Matkat ovat Fun Run 5 km ja Mini Marathon 10,5 km. Tähänkin tapahtumaan on olemassa rajoitus osallistujamäärään ja se on 3000 juoksijaa.

Bitec Half Marathon on taasen tuttu jo vuosia pyörinyt tapahtuma, johon minun on pitänyt osallistua useasti aiemmin, mutta jostain syystä se on aina jäänyt väliin. Matkat ovat samat kuin Thailand International Half Marathonissa. Tähän juoksuun saisi vielä early bird- alennuksen jos ilmoittautuisi 7.11 mennessä. Täytyy kyllä panna harkintaan. Joka tapauksessa näissä ilmoittautumisissa täytyy olla nykyisin aikaisin liikkeellä, jotta pääsee kisaan mukaan. Esimerkiksi 5.11 Bangkokissa juostavaan Centrum Caltrate Runiin ilmoittautuminen on jo suljettu. Juoksijoita on Thaimaassa runsaasti ja kilpailuihin osallistujarajoitukset.   

Näitä juoksuja täytyy pähkäillä heti kun on päässyt Thaimaahan ja tutustumaan omaan juoksuvireeseen lämpimissä olosuhteissa. Marraskuun alusta se alkaa.


Bitec Half Marathon 28.01.2018, Kuva: jogandjoy.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti