sunnuntai 13. elokuuta 2017

Hempan hölökkä

Jyrkkäkoski Camping; infotaulu

Sain aamulla hillahommat valmiiksi Ranualla ja lähdin ajelemaan etelää kohti. Pudasjärvellä pysähdyin tuttuun tapaan Kylmäsen tehtaanmyymälään. Minulla on erityinen syy poiketa siellä: kahvi + munkki, hinta 1,50 euroa. Siinä kahvia hörppiessä luin paikallista Pudasjärvi-lehteä ja havaitsin ilmoitussivuilta, että noin parin tunnin päästä on Hempan hölökkä- juoksu Jyrkkäkosken Camping- alueella. Minun piti joka tapauksessa tehdä illalla juoksulenkki, joten tämä juoksu sopi mainiosti ohjelmaan. Varsinkin, kun se näytti pieneltä epäviralliselta tapahtumalta.

Ajelin siitä ennen iltakuutta Jyrkkäkoskelle ja pian sinne kerääntyikin vajaa kymmenen kuntoliikunnan harrastajaa. Henkilöitä jututellessa kävi ilmi, että tapahtuma on lehtimies Heimo Turusen vetämä kuntojaoksen yhteinen viikottainen tempaus, jossa yhteislenkkinä kävellään tai juostaan noin tunnin verran. Nytkin juoksuun osallistui lisäkseni kaksi muuta henkilöä ja kävelyssä oli hieman enemmän osallistujia.

Juoksureitti kierteli kuntoratoja pitkin Jyrkkäkosken kauniissa kangasmaastossa. Se ohitti esimerkiksi Jyrkkäkosken tunnetun tanssilavan ja pienehkön hyppyrimäen, jossa voidaan leiskauttaa 20-30 metrin hyppyjä. Mukavan mäkinen kierros oli noin viisi kilometriä pitkä ja kiersimme sen kahdesti.

Tämä oli sopivan helppo kuntotapahtuma raskaahkon hillareissun päätteeksi ja kolmen totisemman juoksukisan jatkoksi. Seuraava kilpailu onkin sitten taas Keski-Suomessa, kunhan sinne asti päästään. Paikka ja ajankohta on vielä auki, mutta eiköhän jokin sopiva kisa löytyne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti