keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Dibabat voittoihin viikonloppuna

Genzebe Dibaba
Kuva: letsrun.com

Kirjoitin parisen viikkoa sitten Dibaban siskoksista. Heistä Genzebe ja Tirunesh kilpailivat viime viikonloppuna. Molemmat juoksivat voittoihin.

Genzebe kilpaili Eugenessa, USA:ssa Prefontaine Classic-kisoissa ja juoksi siellä 5000 metrin matkan. Kisaa mainostettiin ME-yrityksenä, jossa Genzebe yrittäisi kaataa isosiskonsa Tiruneshin ME:tä 14.11.15.  Yritys kaatui tietojen mukaan huonoihin jäniksiin. Ensimmäinen jänis veti alun liian kovaa ja hölläsi sitten liikaa. Toinen jänis ei päässyt siihen vauhtiin mihin piti ja Genzebe oli 3000 metrin kohdalla jo 9 sekuntia jäljessä ME-tavoitevauhtia. Loppuun ei tullut nousujohteisuutta ja Genzeben voittoajaksi tuli 14.25,22. Sillä Genzebe jäi noin 14 sekuntia Tiruneshin ME:stä.

Jos ennakkotidot pitävät paikkansa, niin Genzeben pitäisi yrittää rikkoa Tiruneshin 5000 metrin ME uudemman kerran jo runsaan viikon kuluttua Roomassa eli 8.6.2017. Silloin starttiviivalle asettuu kovin mahdollinen vastus eli maannainen Almaz Ayana, joka voitti Rion olympiakisojen 10 000 metrin juoksun hurjalla ME-ajalla 29.17,45. Hänen 5000 metrin ennätyksensä on 14.12,59 eli vain puolitoista sekuntia Tiruneshin ME:stä. Toivottavasti jänikset pystyvät Roomassa tasaiseen ennakkovauhtiin, jotta ME rikkoutuisi. Juoksun päätähdistä se ei pitäisi olla kiinni.

Tirunesh Dibaba voittajana Manchesterissä
Kuva: athleticsweekly.com

Genzeben isosisko Tirunesh juoksi viikonloppuna Manchester Runin 10 kilometrin maantiekisan, jonka hän on voittanut kolme kertaa aikaisemmin vuosina 2013, 2014 ja 2016. Tämänvuotinen kisa sai lisäjännitettä, kun se juostiin vain vajaa viikko Manchesterin tuhoisan terrori-iskun jälkeen, jossa kuoli 22 ihmistä, joukossa lukuisia lapsia.

Tirunesh oli kisassa ylivoimainen voittaen toiseksi tullutta Ranskan Christelle Dauneyta runsaalla kahdella minuutilla ajalla 31.03. Tiruneshin seuraavasta kisasta ei ole vielä tietoa, mutta olisiko Lontoon MM-maraton ohjelmassa? Joka tapauksessa Dibaban siskokset kulkevat voitosta voittoon ja kahmivat ainakin mukavia rahatukkoja vaivansa palkaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti