maanantai 20. helmikuuta 2017

Pattayan rantajalkapalloturnaus 11-19.2.2017

Turnauksen tuloportti

12. Pattaya Beach Football (rantafutis) Cup pelattiin Jomtien Beachillä 11-19.2.2017. Turnaukseen osallistui tänä vuonna 12 miesjoukkuetta Suomi mukaanlukien. Joukkueet oli jaettu kahteen ryhmään, joiden sisällä pelattiin alkueräottelut. Molempien ryhmien kaksi parasta joukkuetta etenivät semifinaaleihin, joiden voittajat pääsivät loppuotteluun ja häviäjät pronssiotteluun.

Suomen alkueräryhmässä pelasivat Suomen lisäksi Ranska, Norja, Irlanti, Hollanti ja Venäjä. Suomi oli sanojensa mukaan saanut edellisiä vuosia paremman joukkueen kasaan ja sillä saavutettiin alkuerässä seuraavat tulokset:

Suomi-Ranska 5-4
Suomi-Norja 2-6
Suomi-Irlanti 6-4
Suomi-Hollanti 3-7
Suomi-Venäjä 3-7

Eli saldona oli voitot Ranskaa ja Irlantia vastaan ja tappiot Norjalle, Hollannille ja Venäjälle. Sillä tuli lohkon 4. tila ja semifinaalit jäivät haaveeksi. Lohkosta menivät jatkoon Hollanti ja Norja. Toisen lohkon kaksi parasta joukkuetta semifinaaleihin olivat Thaimaa ja Kamerun.

Sijoitusottelu Suomi-Skotlanti

Suomi pelasi alkuerien jälkeen kaksi ottelua lopullisista sijoituksista Englantia ja Skotlantia vastaan. Ensimmäisen ottelun Suomi hävisi Englannille 2-7, mutta voitti viimeisen ottelunsa Skotlantia vastaan 5-2 ja sillä saavutettiin 7. sija lopullisessa tulosluettelossa.

Semifinaaliotteluiden voittajat olivat Hollanti ja Norja ja ne menivät näin loppuotteluun. Häviäjät Thaimaa ja Kamerun pelasivat ensin pronssiottelun, jonka Kamerun voitti 4-3. Loppuottelu Norjan ja Hollannin välillä alkoi Norjan avausmaalilla, mutta Hollanti ryhdistäytyi ja teki seuraavat neljä maalia voittaen ottelun 4-1.

Katsoin itse Suomen avausottelun Ranskaa vastaan sekä viimeisen Suomi-ottelun, jossa vastassa oli Skotlanti. Suomi voitti molemmat nämä ottelut, joten ehkä minun olisi pitänyt seurata kaikki Suomen pelit. Luonnollisesti seurasin myös pronssi- ja loppuottelun. Yleisvaikutelma peleistä oli se että se vaatii sekä kuntoa että taitoa. Pehmeä hiekka-alusta on pettävä ja oikullinen asettaen näin omat vaatimuksensa pelitaidoille. Peli suosii suoraviivaista peliä, nostosyöttöjä ja suoria laukauksia tai pukkauksia. Jallittelupeli ja viivyttely päättyy yleensä pallon menetykseen. Alustasta johtuen pelaajilla ei ole kenkiä, vaan he pelaavat avojaloin, teippauksin tai tukisukin.

Muita rantafutiksen ominaispiirteitä ovat viisi kenttäpelaajaa, joista yksi on maalivahti, vapaat lennossa tapahtuvat rajoittamattomat pelaajavaihdot, kaikista rikkeistä tulevat vapaapotkut ilman muuria paitsi rangaistusalueen sisällä rangaistuspotku ja kahden minuutin jäähy sinisellä kortilla. Peliaika on kolme kertaa 12 minuuttia siten että aika pysäytetään katkojen ajaksi eli se on tehokasta peliaikaa kuten jääkiekossa. Rantafutiksen hiekkakenttä on 35-37 metriä pitkä ja 26-28 metriä leveä.

Rantajalkapallo on kaikenkaikkiaan ihan mukavaa ja leppoisaa seurattavaa ja niinpä muutaman sadan istumapaikan vetävät katsomot olivat yleensä täynnä. Varsinkin pronssi- ja loppuotteluissa oli tunnelma korkealla, kun joukkueita kannustettiin äänekkäin huudoin.

Seuraava turnaus pelataan taas vuoden päästä.

1 kommentti:

  1. Lisäsin juttuun hieman lisätietoa rantafutiksen perussäännöistä.

    VastaaPoista