keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Maailman pisin juoksuputki päättyi

Ron Hill
Kuva: Getty Images

Olen kirjoitellut aiheesta pisin juoksuputki aiemmin Seppo Harjumaan jutun yhteydessä 25.8.2015. Se oli Harjumaan esittely, jossa pääteemana oli se, että Seppo Harjumaa oli rikkonut Simo Nikulan entisen SE:n. Samassa jutussa mainitsin että puolta vuotta aiemmin Englannin Ron Hill oli saavuttanut 50 vuoden rajapyykin yhtäjaksoisessa jokapäiväisessä juoksussa, joka oli silloinen ME.

Nyt on tullut tieto tammikuun lopulta tänä vuonna että Ron Hillin ME-putki on päättynyt sairausongelmiin. Ron Hillin twitter-tilillä tiedotettiin 30.1.2017: "The worlds greatest run streaker ends his streak. Due to ill health Ron has decided to take a day off. Streak total: 52 years & 39 days." Joten juoksuputken pituudeksi tuli tuo 52 vuotta ja 39 päivää.

Sähköinen The Boston Globe- lehti tietää kertoa tarkemmin Ron Hillin (78v) sairaudesta sen, että kyse on sydänongelmista. Lauantain 28.1.2017 juoksulenkillä Hill tunsi kipua sydämessä jo 400 metrin jälkeen ja seuraavilla 800 metrillä tilanne vain paheni. Ron pelkäsi kuolevansa, mutta siitä huolimatta hän juoksi mailin matkan (jota hän on pitänyt minimimatkana) loppuun ajalla 16 minuuttia ja 34 sekuntia. Saa nähdä jääkö se hänen viimeiseksi mailinjuoksuksi, mutta ainakin juoksuputki katkesi, kun Ron jätti väliin seuraavan päivän juoksun.

Ron Hillin juoksutiedot löytyvät tästä wikipedian linkistä. Saavutuksina ovat esimerkiksi Kansainyhteisön maratonvoitto v. 1970, maratonin EM v.1969 Ateenasta ja pronssi v.1971 Helsingistä. ME-putki siis päättyi, mutta SE-putki jatkuu. Iltasanomat kirjoitti jutun Seppo Harjumaasta noin kuukausi sitten, joka todistaa sen että SE-putken päätä ei vielä näy. Juttu on tässä. Saa nähdä, tuleeko enää "putkimiehiä" Ron Hillin ja Seppo Harjumaan jälkeen. Minä epäilen että ei, mutta voin olla väärässä.


    Ron Hill saa 50 v. juoksuputkea täyteen joulukuussa 2014, Kuva: Ron Hill Twitter

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti