sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Matkajärjestelyjä

Thaimaan matkan järjestelyt etenevät pikkuhiljaa. Olen nyt varannut lentoliput Bangkokiin ja lähtö on marraskuun alussa kuten viime vuonnakin. Netissä on nykyään hyviä vertailuohjelmia, joiden avulla on helppo löytää parhaimmat ja edullisimmat lennot kunkin toiveiden mukaisesti. Itse olen käyttänyt Momondo- ohjelmaa ja havainnut sen erittäin käyttökelpoiseksi ja hyväksi.

Welcome to Ukraine Airlines
Kuva: plus.google.com

Nyt minulle tuli näyttöön edullisin lento Ukraine International Airlinesilta reitille Helsinki-Kiova-Bangkok. Lento oli todella halpa vielä kun ottaa huomioon sen että lennolla on vain yksi välilasku Kiovassa. Yleensä näin halvat liput sisältävät kaksi välilaskua ja matka-aikaa yli vuorokausi. Valitsemani lento kestää vain 14-16 tuntia eli hieman suoraa lentoa enemmän.

En tiedä johtuuko lipun halpuus siitä että Ukrainan levottomuuksien takia ihmiset eivät uskalla lentää sitä kautta ja jota vastaan taistellaan sitten hinnalla. Ukrainassahan putosi toista vuotta sitten matkustajakone alas ohjuksen ampumana. Kone oli Malaysian Airlinesin ja se oli reitillä Amsterdam-Kuala Lumpur. Olen itse käyttänyt tuota alasammuttua lentoa matkustaessani vuosia sitten Thaimaahan reitillä Helsinki-Amsterdam-Kuala Lumpur-Bangkok. No, pelolle ei saa antaa sijaa kuten nyt muodikkaasti sanotaan vähän toisissa yhteyksissä.

Phnom Penh
Kuva: lonelyplanet.com

Kuten on tullut jo aiemmin mainittua, lähden matkaan ilman viisumia mikä tarkoittaa sitä että minun on poistuttava Thaimaasta 30 päivän kuluttua saapumisestani. Aikomuksenani on lentää hakemaan viisumi Phnom Penhistä, Kambodzasta. Sääntöjen mukaan jo Thaimaahan mennessä tuo poistumislippu on oltava valmiina. Aina tuota poistumislippua ei tarkisteta ja niinpä minäkin menin muutama vuosi sitten Helsingin lentoasemalle pokkana ilman sitä, koska ajattelin ostavani sen myöhemmin Thaimaasta käsin. Mutta eikös juuri silloin sattunut kentälle sellainen virkamies, joka vaati poistumislippua. Vakuutteluni siitä että hankkisin sen vasta Thaimaassa ei vakuuttanut virkailijaa ja hän eväsi minulta pääsyn eteenpäin.

Minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin rynnätä Helsingin lentokentän alakerrassa olevaan hotelliin ja sen tietokonepäätteelle. Onneksi se oli vapaa ja pääsin näin ostamaan lipun netistä ja tulostamaan sen. Hikikarpaloita pyyhkien riensin takaisin tulotarkastukseen ja sitä kautta lähtöportille. Tiukalle se otti, mutta ehdin vielä hyvin Thaimaan koneeseen. Nyt en aio ottaa samaa riskiä, vaan tulen hankkimaan Phnom Penhin lipun jo täältä Suomesta.

Vanheneva passi

Matkavalmistelut eivät lopu vielä tähän. Vanha hyvin palvellut passini tulee tiensä päähän tässä kuussa, joten joudun uusimaan sen. Passin uusiminen pitäisi olla mahdollista netin kautta poliisi.fi- sivustolta. En ole vielä vieraillut siellä, mutta se olisi vaivaton tapa hankkia uusi passi menemättä poliisiasemalle. Katsotaan, miten homma tulee pelaamaan.

Ja juoksuakin on tullut harrastettua kaiken puuhastelun lomassa. Syyskuu oli mitä loistavin sään puolesta, sillä sadetta ei juuri ollut, päinvastoin kuin elokuussa. Syyskuun saldoksi tuli noin 250 kilometriä, mikä on jo huomattavasti enemmän kuin elokuussa. Hurraahuutoja sekään ei vielä ansaitse, mutta suunta on jälleen oikea jalkavaivojen ja kahden kuukauden juoksemattomuuden jälkeen.

Thaimaahan on hyvä mennä etukenossa ja nousukiidossa.

2 kommenttia:

  1. Jep...hyvää ja turvallista reissua. Kovaahan tuo on välillä "reissun päällä"...heh ja kaikenmoiseen tilanteeseen kyllä joutuu välillä ja improvisoitava on, kun ei homma aina mäne ennakkoauunnitelman mukasesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on. Huomasin että olet jo Espanjassa. Hyviä treenejä ja kisoja sinne lämpimään.

      Poista