keskiviikko 17. elokuuta 2016

Olympiasadetta

Viimeiset pari viikkoa on mennyt olympialaisten ja sateiden merkeissä. Se on vähentänyt myös juoksulenkkejä, mikä saattaa olla vain hyvä asia näin paluutreenien alkuvaiheessa. Hitaasti kiiruhtaen hyvä tulee. Toivottavasti elokuun loppu on sään osalta vähän aurinkoisempi, niin kesästä jäisi vähän parempi mieli. Sadetta on tullut jo ihan riittävästi.

Olympialaisia on tullut seurattua sen verran että pysyy ajan tasalla varsinkin Suomen menestyksen suhteen. Nuorempana tuli seurattua urheilun arvokisojen yölähetyksetkin, mutta nyt normaaliajat riittävät ja yö on pyhitetty levolle. Vanhuusko se siellä kolkuttelee?

Sandra Eriksson
Kuva: iltalehti.fi

Kestävyysjuoksut ovat tietenkin kisojen katselussa ykkössijalla. Suomalaisista kestävyysjuoksijoista Riossa olivat vain Sandra Eriksson 3000 metrin esteissä ja Anne-Mari Hyryläinen naisten maratonilla. Sandran esitys oli varmasti suurin pettymys juoksijalle itselleen. Ennakolta hyväksi kunnoksi arvioitu suoritustila osoittautui kaikkea muuta kuin paikkansa pitäväksi.  On kyllä tiukan jälkianalyysin paikka kuinka näin pääsi käymään. Ulkopuolisen on vaikea arvioida mistä asia kiikasti, kun siitepölyallergiakin piti olla nujerrettu. Kyse saattaa olla vain pienestä psykofyysisestä tulpasta, joka poistuessaan saa kunnon taas esille. Toivottavasti näin käy jo viimeistään Suomi-Ruotsi-maaottelussa.

Anne-Mari Hyryläinen
Kuva: yleisurheilu.fi

Anne-Mari Hyryläinen osallistui naisten olympiamaratonille ennätys mielessään. Ennätystä ei aivan tullut, vaan loppuaika jäi siitä viitisen minuuttia. Sää oli kisan aikana erittäin kuuma ja haastava, mutta Anne-Mari oli toivonutkin sellaista. Kuuman kelin valmius ei sitten lopulta ollut niin hyvä kuin ennakkoon arveltiin. Syitä tähän on haettava kisoja edeltävästä harjoittelusta. EM-kisojen jälkeen kunto viimeisteltiin Saksassa ja Portugalissa. Kuumaa varmasti sielläkin oli, varsinkin Portugalissa, mutta vastasiko ilma muuten Rion olosuhteita. No, Anne-Mari juoksi lähes samoin kuin kärkinaiset, jotka hekin jäivät ennätyksistään 4-5 minuuttia ja voittaja Jemima Sumgong vain kolmisen minuuttia.

Suomen mitalisaaliista on varmistunut Mira Potkosen pronssimitali nyrkkeilystä. Jäljellä lienee enää mieskeihäänheittäjät, kun purjehtija Tuula Tenkanen ja ilmeisesti myös painija Petra Olli jäivät mitalien ulkopuolelle. Yllätykset ovat tietenkin mahdollisia.

Vielä on muutama päivä jännitettävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti