torstai 9. kesäkuuta 2016

Tilannekatsaus

Siitä on jo runsas viikko kun olen blogiin viimeksi kirjoittanut, joten on korkea aika päivittää tilanne. Toukokuun osalta vielä sen verran että juoksukilometrejä kertyi noin 300, mikä on ihan kohtuullinen määrä meikäläiselle. Huonona asiana voi mainita sen että kuukauden kovat harjoitukset jäivät kisoihin ja muuten heppoisiksi. Syynä on edelleen vaivaava oikean takareiden jumitus, joka estää terävät vedot. Ongelma on ollut lievempänä tai pahempana päällä koko kevään Cha Amin puolimaratonista lähtien. Toivottavasti Suomen suvi sulattaa jarrun pois.

Tuleva kesä?
Kuva: pixabay.com

Kesäkuu on alkanut entiseen tahtiin ja suunnitelmissa on kisata taas ensi viikonloppuna jossain päin Uuttamaata. Edellisinä kesinä olen yleensä lähtenyt kesäkuun alussa kohti pohjoista, mutta nyt viivyn Helsingin seudulla ainakin juhannukseen saakka. Myöhemmin on kuitenkin tarkoitus taas suunnistaa Keski-Suomeen ja siitäkin pohjoisemmaksi. Kisoja tulee käytyä tutuissa paikoissa ja toivottavasti jokin uusi juoksukuntakin löytyy. Niitä olen pyrkinyt aina etsimään matkan varrelta.

Tämä henkilökohtaiselta puolelta. Toivottavasti kesästä tulee kaikin puolin aurinkoinen.

Olen seurannut tiiviisti Suomen kilpajuoksijoiden kauden alkua. Johanna Peiposen Rion rajan alitus 10000 metrillä ja SE maantiekympiltä on parasta antia. Anne-Mari Hyryläinen on selvittänyt itsensä Rion olympiamaratonille ja Amsterdamin puolimaratonille. Amsterdamin puolimaratonin rajan ovat alittaneet naisten puolella myös Minna Lamminen ja Laura Markovaara, joten he matkustavat kisoihin.

Johanna Peiponen
Kuva: Mikko Stig/Lehtikuva

Miinuspuolella on tietenkin Alisa Vainion jalka- ja terveysongelmat, joiden vuoksi hän on luopunut Amsterdamin matkasta. Anne-Mari Sandellkaan ei ole aloittanut kautta kunnolla ainakaan vielä. Sandra Erikssonilla on matkalippu jo Amsterdamiin ja Rioon, mutta kausi on lähtenyt nihkeästi käyntiin. Oona Kettunen on myös vasta tuloillaan. Camilla Richardsson on sen sijaan aloittanut pirteästi ja toivottavasti matkalippu irtoaa arvokisoihin lähipäivinä. EM-raja esteissä 9.55 on jo alitettu Espanjan Huelvassa ajalla 9.51,54 eikä olympiaraja 9.45 ole kaukana. Nuorista naisista Saija Seppä on kehittynyt lupaavasti.

Jarkko Järvenpää
Kuva: shl.fi

Miesten puolella Henri Manninen ei valitettavasti onnistunut Rion olympiamaratonin kilvoittelussa. Vielä olisi Amsterdamin puolimaraton tavoiteltavissa. Jarkko Järvenpää sen sijaan alitti iloisesti Amsterdamin puolimaratonin karsintarajan. Muita ilon aiheita ovat nuoret juoksijat Samu Mikkonen ja Robin Ryynänen, jotka tekivät omat ennätyksensä Espoon 3000 metrillä. Topi Raitasen tuloa juoksuradalle odotetaan.

Nämä ovat vain nopeasti mieleen tulleita kevään ja alkukesän nimiä ja saavutuksia. Uskon että monet mainitut, etenkin Sandra Eriksson, parantaa kesän edetessä. Toivottavasti useat nimeltä mainitsemattomat juoksijat tulevat haastamaan ja murtautumaan esiin.

Kuumaa juoksukesää odotellen.  

1 kommentti:

  1. Tarkensin juttua Camilla Richardssonin osalta, joka on jo alittanut esteiden EM-rajan.

    VastaaPoista