sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Myanmarin valmistelut tehty

Yangonin maratonin vahvistus

Myanmarin maratonin valmistelut alkoivat jo Suomessa, kun huomasin että voin hoitaa Thaimaan uuden viisumin hankinnan tällä tavoin. Jouduin vain aikaistamaan Thaimaasta poistumista noin kahdella viikolla. Vastaavasti Myanmarin oleskelu pidentyi vajaaksi kuukaudeksi. Toivottavasti saan ajan kulumaan.

Maksoin Yangonin maratonin kympin juoksun jo lokakuun lopussa ja siitä tuli vahvistus. Samalla tilasin lentoliput välille Bangkok - Yangon - Bangkok. Lippua tarvitsin jo tilatessani Thaimaan turistiviisumin Suomesta, sillä se vaati poistumislipun vähintään 90 päivän päästä.

Thaimaahan tultua oli vuorossa Myanmarin viisumin hankkiminen, joka täytyy olla mukana ennakolta jo matkustettaessa. Onneksi sain maratonin järjestäjien sivuilta nettilinkin, josta käsin viisumin pystyi hankkimaan sähköisesti Internetin kautta. Täytit nettiin vain perustiedot, annoit siinä sähköpostiosoitteesi, johon myönnetty viisumi tuli tulostettavaksi. Kätevää. On hyvin erikoista, että kehitysvaltioihin luokiteltavilla mailla, kuten Myanmar, on näin modernit työkalut. Länsimaat, kuten Suomi, voivat vain uneksia tällaisista menetelmistä.

Thuwunna National Stadium,
Kuva: en.wikipedia.org

Seuraavana oli vuorossa hotellin etsintä Internetin kautta. Jo ensimmäiset silmäykset hotellitarjontaan osoittivat selvän eron esimerkiksi Thaimaahan. Bangkokissa ja Pattayalla on todella runsas tarjonta hotellihuoneista, mikä pudottaa niiden hintoja markkinatalouden mukaisesti. Yangonin tarjonta oli aika suppea ainakin Internetissä, mikä tiesi korkeampia hintoja, vaikka muuten elintaso on alhaisempi. Etsin sopivan hotellin läheltä juoksupaikkaa, Thuwunna National Indoor Stadiumia, ja varasin sieltä huoneen kolmeksi yöksi eli juoksun ajaksi. Aion katsoa sitten jatkomajoituksen paikan päällä.

Yoma Yangon Marathon,
Kuva: yomayangonmarathon.com

Tiedon matkastani levitessä Jomtienin suomalaisten keskuudessa, muutamat osoittivat kiinnostusta matkaan. Ja niinhän siinä kävi, että järjestelin kolmelle muulle suomalaiselle liput, viisumit ja majoituksen samasta hotellista. Näin minulla on nyt oma tuki- ja huoltojoukko mukana ensimmäisen viikon ajan. Muut palaavat sitten Thaimaahan ja minä jatkan oleskelua edelleen.

Nyt edessä on vajaan viikon viimeistelyharjoitus, joka on kevennettyä määrältään mutta kovennettua teholtaan. Sillä etsitään kuntohuippua sunnuntain 17.01. kisaan, vaikka kärkeen ei olekaan asiaa sarjajaon (yksi yleinen sarja) vuoksi. Katsoin juuri netistä Yangonin maratonin tilanteen ja huomasin että ilmoittautuminen oli lopetettu jo 9.12.2015 juoksijamäärän tullessa täyteen. Kannatti olla ajoissa liikkeellä.

Matkaseurueeni Yangonin lento lähtee Bangkokista perjantaina 15.01.

Palataan aikanaan asiaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti