sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Simahtaminen Bangkokissa

Rama VIII sillan arkkitehtuuria

Niinhän sitä tuli lähdettyä Rotary Minimarathon- juoksuun Bangkokiin Rama VIII sillalle. Saavuin eilen minibussilla Bangkokiin ja ilmoittauduin juoksuun. Hotellikin löytyi aivan läheltä juoksupaikkaa.

Mietin pitkään kannattaako lähteä kisaan, kun viikon harjoittelu ei valmistanut juoksuun eli se oli suhteellisen kova. Loppuviikkoon sattui sitten vielä joulujuhlat ja tietovisa syömisineen ja juomisineen. Eli viimeistelyharjoitus, lepo ja viikon hieronta jäivät ohjelmasta. Tulos oli sitten se, mitä voi odottaa.

Rotary Minimarathon veti runsaasti juoksijoita Rama VIII sillalle. Matkoina oli minimaraton ja lyhyt 3 kilometrin Fun Run. Lähtö oli jo aikamoista kaaosta ja olin vähällä kaatua joukon tönimänä. Runsaan kilometrin juoksun jälkeen tiesin että tästä ei tule minun kisaani, niin jäykkää ja vaikeaa juoksu oli. Jotenkin sain pidettyä juoksun kasassa puolimatkan käännökseen, mutta sitten tuli noutaja vastaan.

Juoksun lähtö- ja maalialue

Yleensä olen parantanut asemiani juoksun toisella puoliskolla, kuten kahdessa edellisessä kisassa, mutta nyt juoksijat ohittivat minut sekä oikealta että vasemmalta. Tuntui aika turhauttavalta taistella vastaan kun voimia ei ollut. Tällainen simahtaminen on tapahtunut minulle aikaisemmin kovilla puolimaratoneilla ja tietenkin kahdella juoksemallani maratonilla. Ensimmäistä kertaa näin tapahtui kympin matkalla.

Ei siinä mitään, juoksin hieman löysäten maaliin eli en ottanut kaikkea irti kun energiavarastot olivat mitä olivat. Loppuaikani paljastaa kaiken, 55.13. Se on noin 7-8 minuuttia normaalia tulostani heikompi ja sillä ei ollut mitään asiaa palkinnoille. Tähän oli tyytyminen tällä kertaa. Mutta tapaus osoitti erittäin konkreettisesti sen, että jokaiseen kisaan täytyy valmistautua huolella. Vanhat pohjat eivät riitä, jos harjoittelu ei tue itse kilpailua. Ylikunnossa on huono kisata.

Otetaan opiksi ja jatketaan ensi vuoden puolella.


                          Palkintojenjakopaikalle ei ollut asiaa tällä kertaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti