keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Yhteislenkki

Arto Timonen (vas.) ja Veikko Similä

Thaimaan matkaa ja viisumia odotellessa vietän aikaa Helsingin seudulla tuttuja tapaillen, kuten aiempinakin vuosina. Tällä hetkellä olen Kirkkonummella, jossa olen asunut 14 vuotta 1980- ja 1990-luvuilla. Täältä juoksuinnostukseni alkoi vuonna 1984 ja kuvan kaverit Veikko Similä ja Arto Timonen olivat mukana kuvioissa alusta alkaen. Samoin Teijo Erixon, jonka kämppää minulla on mahdollisuus käyttää majoitukseen.

Tänään teimme yhteislenkin entisten vuosien malliin. Juoksuharrastukseni alkaessa Kirkkonummella oli paljon aktiivisia juoksijoita ja veteraanien erikoisseura Kirkkonummen Veteraaniurheilijat, KiVu. Olin itsekin siinä jäsenenä. Kirkkonummella oli myös lukuisia hölkkiä, kuten Hvitträskin juoksu, Humaljärven juoksu, Lamminjärven ympärijuoksu, Apostolin kyyti, Hassen lenkki, työpaikkaviestit jne. Nyt KiVua ei ole ainakaan aktiivisessa toiminnassa eikä juoksutapahtumia. Ilmeisesti viritelmiä uusista juoksuista on kuitenkin sikiämässä.

Monilla juoksu jää vuosien myötä monista eri syistä. Artolla ja Veikolla juoksu on jatkunut kuten meikäläiselläkin. Siksi tällaiset yhteislenkit ovat mukavia tapahtumia menneiden muistelemiseen ja antamaan potkua tuleviin kilometreihin. Aikoinaan teimme yhteisten harjoituslenkkien lisäksi monia juoksumatkoja lähipaikkakunnille, joissa kilpailimme sekä yksilösarjoissa että viesteissä. Menestystäkin tuli mutta ennenkaikkea innostusta ja yhteishenkeä.

Alla on vielä kuva syksyisestä Gesterbyn pururadasta. Sitä tuli kierrettyä kesäisin lähes joka päivä ja talvisin juostiin maanteillä. Nykyinen rata on hieman muuttunut rakennustöiden vuoksi, mutta kyllä sen vielä entiseksi tunnistaa.

Kaikki muuttuu ja me sen mukana.

   
                                Gesterbyn pururata

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti