torstai 30. heinäkuuta 2015

Kalevan kisojen 10000 metriä

Kalevan kisat ovat suomalaisen yleisurheilun ykköstapahtuma ja ne alkavat tänään Porissa kävelyillä. Meikäläisen mielenkiinto kohdistuu erityisesti kestävyysjuoksuun ja siinä kympin lajiin eli 10000 metriin. Sitä juostaan nykyisin harvoin, joten jo siitä syystä sitä katsoo mielellään. Huomenna perjantaina on miesten 10000 m ja vastaava matka naisille sunnuntaina. Listaan alle mielenkiintoisimmat nimet ja suosikit. Kilpailijat löytyvät osallistujaluettelosta, joka on tässä.

Miesten kisaan osallistuu kova kolmikko Jyväskylästä eli Henri Manninen, Jaakko Nieminen ja Miika Takala. Erityisesti jo Pekingin MM-maratonille valitun Mannisen kunto on kovan mielenkiinnon kohteena. Jaakko Nieminen juoksi keväällä jo alle 30 minuutin, mutta viimeaikainen kunto on hieman arvoitus. Takala on harjoitellut myös tätä kisaa varten ja osoitti Hankasalmella nousevaa kuntoa.

Loukkaantumisista kärsineet ja hiljaiseloa pitäneet Jarkko Järvenpää ja Tuomas Jokinen ovat mukana ja kärkkymässä mitaleja. Joensuun kovasta juoksutallista starttiviivalle asettuu vain yksi mutta sitä kovempi juoksija eli Arttu Vattulainen. Aki Nummelan nimi on myös listalla, mutta luulen että Aki valitsee samana iltana juostavan 3000 metrin esteet. Saa nähdä. Turun Urheiluliiton kolmesta juoksijasta kovin ja suurimmat mitalimahdollisuudet omaa Etelä-Susanista lähtöisin oleva nuori Kennedy Charicha.

Mielenkiintoinen kuriositeetti nimilistassa on jo M50-sarjassa kilpaileva Jouko Mahlamäki. Mies teki jo keväällä sarjan M50 puolimaratonin SE:n ja nyt lienee tavoitteena sama temppu 10000 metrillä.

Veikkaukseni voittajasuosikiksi on Arttu Vattulainen ja mustaksi hevoseksi laitan rohkeasti Kennedy Charicha.

Naisten puolella on juostujen aikojen perusteella vain yksi suosikki, Johanna Peiponen. Mutta juostaan kisa ensin ja katsotaan sitten mikä on mitalikolmikko. Laura Markovaara ja Meri Rantanen ovat myös tänä kesänä alittaneet 35 minuutin rajan ja ovat vahvoja suosikkeja mitaleille. Aiemmin kovaa juosseista Hanna Jantusella ja Suvi Miettisellä ei ole tulosta tälle kaudelle. Minna Lammisen nimi on myös syytä pitää mielessä. Nuori Alisa Vainio on listalla, mutta hänen päämatkansa lienee 5000 metriä.

Veikkaukseni voittajaksi on Johanna Peiponen ja mustaksi hevoseksi, jos kokeneesta juoksijasta voi näin sanoa, Minna Lamminen.        

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti