perjantai 27. maaliskuuta 2015

Juoksuvalmisteluja

Kolme viikkoa on kulunut edellisestä juoksukilpailusta ja on aika kisata jälleen ylihuomenna Bangkokissa. Sinne mennään huomenna bussilla kuten niin usein aiemmin.

Kambodzasta paluun jälkeinen aika on mennyt säännöllisessä harjoittelussa, joka on sisältänyt juoksun lisäksi kävelyä, uintia, kuntosalia ja hierontaa. Juoksukisaa edeltävät pari päivää ovat muodostuneet täällä Thaimaassa omanlaiseksi rutiiniksi. Perjantai ja lauantai ovat juoksusta vapaata, mutta perjantai sisältää reissun Pattaya-saunalle Pohjois-Pattayalle.

Ennen saunomista vedän siellä vajaan tunnin kuntosalivuoron. Vaikka kuntosali on kaikkea muuta kuin moderni, siinä pystyy suorittamaan välttämättömimmät harjoitteet. Sitten on aika rentoutua.

Pattaya-saunalla on kaksi saunaa: tavallinen suomalaistyylinen kuuma sauna ja höyrysauna. Vuorottelen niissä molemmissa ja väliajalla pulahdan kylmään vesialtaaseen. Kylmä vesi palauttaa tehokkaasti lihaksia kovista treeneistä. Vajaan kahden tunnin visiitin jälkeen saunasta palaa uusi ja virkistynyt mies.

Pattaya-saunalta menen yleensä vielä suoraan thaihierontaan, jos en ole hierotuttanut itseäni jo torstai-iltana. Niin tänäänkin. Sokeiden hierontakeskus Jomtienissa, T.B.M.I, on muodostunut kantapaikakseni hyvien hierojien ja edullisen hinnan ansiosta. Sokeilla ja huononäköisillä henkilöillä vajavainen näköaisti korvautuu usein muilla aisteilla ja tuntuu että näillä hierojilla se on korvautunut normaalia herkemmällä tuntoaistilla, joka löytää helposti jumittuneet lihakset. Tunnin hieronta riittää minulle, vaikka monet nautiskelevat käsittelyssä kaksikin tuntia.

Näillä tutuilla eväillä matkataan sitten huomenna Bangkokiin ja todetaan, kuten suuremmatkin urheilijat: teen parhaani, katsotaan mihin se riittää.

     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti