sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Santa Apolonian juoksu

Tänään juoksin viimeisen juoksukisan Murciassa tällä Espanjan reissulla. Meitä oli Caffilaisia sama porukka kuin viime viikonloppunakin eli Mikko, Jukka, Retu ja minä. Sää oli aurinkoinen, mutta erittäin tuulinen, sanoisin jopa myrkyisä. Rintanumerot löytyivät sutjakkaasti ja siitä menimme verryttelemään.

Matkana oli 8 km kahtena 4 kilometrin lenkkinä. Minä lähdin tapani mukaan rivakasti liikkeelle, mutta runsaan kilometrin jälkeen Jukka painalsi ohi myötätuuliosuudella. Käännöksessä huomasin että Retu ja Mikkokaan eivät olleet kaukana. Alussa oli voimakas vastatuuliosuus, joka pani miehen todella koetukselle. Näin jatkettiin toiseen käännökseen, josta alkoi jälleen vastatuuliosuus. Sitä oli juostu arviolta puolet, kun yllätyksekseni Retu ja Mikko tulivat rinnalle samalla kun rako Jukkaan alkoi supistua. Niin siinä sitten kävi, että hetken kuluttua me kaikki caffilaiset juoksimme kisaa rinta rinnan. Siitä olisi saanut hyvän kuvan Caffin historian sivuille.

Mutta juoksun käänteet eivät loppuneet tähän caffilaisten osalta. Saavuttiin jälleen käännökseen ja myötätuuliosuudelle. Pian sen jälkeen otin keulapaikan ja yritin lisätä vauhtia. Jukka tuntui tippuvan jo vastatuuliosuudella, mutta Retu ja Mikko roikkuivat sitkeästi perässä. Sain pitää caffilaisten keulapaikan aina viimeiseen käännökseen asti, mutta heti sen jälkeen Retu ja Mikko painalsivat ohi eikä minulla ollut panoksia vastata. Eikä kestänyt kauan kun Jukkakin oli saanut loppukirin aineksia kasaan ja porhalsi ohi.

Tässä järjestyksessä tulimme maaliin saakka ja pienoinen yllätys oli valmis. Retu ja Mikko voimajuoksijoina olivat caffilaisten kärkikaksikko tässä kisassa ja tässä myrskyssä. Jukka hävisi heille tosin vain muutaman sekunnin hyvän loppukirin ansiosta ja minäkin Retulle vain 11 sekuntia. Eli koko Caffin joukkue oli 11 sekunnin sisällä. Erittäin hyvä joukkuesuoritus.

Lopputuloksissa Retu oli meistä paras eli M55-sarjan kolmas tila ja mies podiumilla. Todella upea suoritus. Samassa sarjassa Jukka ja minä tulimme seuraavina eli olimme 4:s ja 5:s. Mikko oli meistä toiseksi nopein tänään ja oman sarjansa 8:s. Joukkueena jäimme tasaisesta suorituksesta huolimatta neljänneksi eli juuri palkintojen ulkopuolelle. Pieni sääli näin hyvän joukkuejuoksun jälkeen.

Tämä oli osaltani erittäin mukava lopetus tälle Espanjan reissulle. Luulen että olen täällä jälleen ensi kautenakin jossakin vaiheessa syksyä tai talvea. Juoksuporukka on ollut mukavaa ja Mikko on hoidellut juoksujärjestelyt ja matkat erinomaisesti. Kiitos teille kaikille. Adios!

Tulokset ovat tässä.

Valokuvat: Mikko Lanki ja Jukka Villanen


  

2 kommenttia:

  1. Kiitos vaan Aimo mukavista viikoista...oishan noita kisoja vielä ollu täälläki jälellä....nähhään...

    VastaaPoista
  2. Kiitos vain itsellesi, hauskaa on ollut. Kyllä me varmaan tapaamme juoksun merkeissä jo ensi kesänä jossain päin Suomea.

    VastaaPoista