sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Optimiolosuhteet Santa Polassa

Tänään oli Santa Polan puolimaraton, jonne caffilaisia riitti kaksi autollista. Olin Petrin autossa ja menimme paikalle vähän etuajassa, koska minulta puuttui vielä kilpailunumero. Muut olivat hankkineet numeron jo eilen, jolloin itse jäin reissusta prepaidin hankintareissun takia. Löysimme Retun kanssa paikan ja sain numeron ja osallistumiseen liittyvää tavaraa pienen repullisen, esimerkiksi juoksupaidan. Sitten vain juoksuvarusteet päälle ja loput tavarat veimme tavaransäilytykseen. Sinne olikin aikamoinen jono, kun juoksijat jättivät tavaroitaan säilöön samanaikaisesti. Paikkaan oli vain yksi sisään- ja uloskäynti, mikä tukkeutui aika lahjakkaasti. Viimein saimme tavarat pois käsistämme ja raivattua tien ulos.

Ennen starttia ehdimme vielä Retun kanssa hieman lämmitellä ennen kuin oli aika siirtyä lähtökarsinoihin. Muista caffilaisista näin vain Jukan, suuri osallistujajoukko hajaannutti muut näkyvistä. Numeromme olivat toiseen karsinaan ja jouduimme siinäkin porukan keskivaiheille. Tiesin että kestäisi aikamoisen tovin ennen kuin pääsisimme starttiviivalle. No, nettoaikakin kisassa otetaan, mutta bruttoaika on se virallinen. En antanut sen pilata juoksutunnelmaa, joka oli mahtava. Suuret yleisöjoukot reunustivat lähtöaluetta ja letkeä musiikki soi kovaäänisesti. Ilma oli myös aivan optimaalinen: auringonpaiste, tyyni ja lämpötila auringossa loppumatkasta jo ehkä 13-15 astetta.

Lähtölaukauksen pamahdettua jouduimme kävelemään starttiviivalle asti ja senkin jälkeen hidasta juoksua, joka oli enemmänkin pujottelua aina ensimmäiseen kilometriin. Sitten alkoi päästä jo lähes normaaliin juoksuvauhtiin, mutta optimaalista reittiä ei voinut juosta kuin vasta noin viiden kilometrin jälkeen. Yritin olla innostumatta liikaa ja juosta mahdollisimman rennosti ja taloudellisesti. Koko ajan sai ohitella juoksijoita, mutta jotkut tulivat vieläkin kovempaa ja porhalsivat ohi.

Näin lähestyttiin 10 kilometrin ajanottoa ja pian sen jälkeen puolimatkan käännöstä. Siinä sijaitsi juoksun ainoa pienehkö nousu, muuten reitti oli aivan tasaista. Olin ottanut käteeni mukaan rypälesokeri- ja vitamiiniannoksen, jonka olin saanut jostain aiemmasta juoksusta ja maistoin ensimmäiset huikat heti puolimatkan jälkeen. Annoksesta riitti vielä pari kertaa otettavaksi ennen kuin heitin tuubin pois. Luulen että sain siitä jonkin verran energiaa loppumatkalle, ainakaan siitä ei ollut haittaa.

Olin ohittanut jo ennen puolimatkaa 1.35 minuutin ilmapallon kanssa juoksevan kaverin, mutta 1.30 minuutin kaveria en saanut kiinni, joten siitä pystyin päättelemään vauhtini. Muutaman kilometripylvään kohdalla oli myös ajanottolaite ja tiesin että loppuaikani tulisi olemaan jossain 1.33-1.35 välissä. Se on tämänhetkinen kuntoni tällä harjoituspohjalla ja siihen on tyytyminen. Viimeiset kilometrit juostiin merenrannan tuntumassa yleisön villisti kannustaessa ja sain itsestäni irti pientä kiriä. Tulin maaliin kellon osoittaessa aikaa 1.33.52. Ensimmäisissä epävirallisissa tuloksissa aika on 1.33.54 ja 14. sija sarjassa M55. Caffilaisten parhaat tänään olivat Jukka Villanen ja Hanne Salminen viidensillä sijoillaan omissa sarjoissa. Hieno saavutus molemmille.

Viralliset tulokset tulevat ilmeisesti vasta huomenna tänne.

Jo nyt tuloksia voi katsoa täältä.

Koko kilpailun voitti Kenian Vincent Yator uudella reittiennätyksellä 1.00.15.

Vincent Yator saapuu maaliin. Kuva: Informacion.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti