perjantai 23. tammikuuta 2015

Kenenisa Bekele ei onnistunut - vielä

Dubain maraton on sitten juostu. Kisan ennakkosuosikki ja keulakuva Kenenisa Bekele ei onnistunut kolmannessa maratonissaan, vaan joutui keskeyttämään 30 kilometrin jälkeen. Miehen valmentaja Renato Canova totesi juoksun jälkeen, että Bekelen juoksu ei ollut rentoa johtuen siitä että molemmat takareidet olivat jumittuneet. Jumituksen alkuperäisenä syynä Canova arveli olevan oikean jalan akilles, joka vihoitteli jo vuoden loppupuolella.

Juoksun voitti todellinen superyllättäjä, vasta 20 vuotias etiopialainen Lemi Berhanu Hayle ajalla 2.05.28. Hän voitti 24 sekunnilla ennakkosuosikkien joukkoon kuuluneen maanmiehensä Lelisa Desisan. Etiopia juhli miesten maratonilla, sillä peräti kymmenen ensimmäistä sijaa menivät Afrikan sarven alueelle. Naisten maratonin nopein oli jo kolmannen kerran äitiyslomalta palannut ja 30-vuotisjuhliaan viettänyt Etiopian Aselefech Mergia ajalla 2.20.02. Hän voitti kovassa kirikamppailussa Kenian Gladys Cheronon vaivaisella sekunnilla. Ja mikä riemullisinta, Suomen Anne-Mari Hyryläinen oli 20:s omalla ennätysajallaan 2.35.17. Aika alittaa myös Suomen Urheiluliiton asettaman Pekingin MM-rajan 2.38.00. Anne-Maria oli kirittämässä kovaan aikaan Aki Nummela, joka saapui maaliin sekuntia ennen, niin kuin vetojuhdalle kuuluukin.

Kenesisa Bekelen valmentaja Canova totesi, että Bekelen keskeytys ei kaada tulevia suunnitelmia. Bekelen on edelleen aikomus juosta maratonin historiaa ja seuraava startti onkin jo Lontoon maratonilla huhtikuussa. Siellä onkin kovaa vastusta, kun samalle starttiviivalle asettuvat ME-mies Dennis Kimetto, entinen ME-mies Wilson Kipsang ja monet muut. Luulen että Bekelen tavoitteena on lukuisilla maratooneilla tottua matkan saloihin ja kehittyä näin mestariksi myös tällä matkalla.

Valokuva Dubain 2015 voittajista. Shihab/ Khaleej Times

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti