sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Aspen mäkinen puolikas

Tänään juostiin Aspen mäkinen puolimaraton ja 11km. Sää oli aluksi viileähkö, mutta lämpeni päivän ja juoksun edetessä ja auringon noustessa. Meitä oli kuusi caffilaista mukana juoksemassa: Mikko, Olli, Kimmo, Alpo, Petri ja minä. Retu oli myös paikalla, mutta tyytyi edestakaiseen pyöräilyyn välillä Torrevieja - Aspe - Torrevieja. Lisäksi Espanjassa harjoitteleva maajoukkuejuoksija Aki Nummela oli myös mukana.

Juoksunumerot saatiin jouhevasti Mikon avustuksella ja sen päälle tuli vielä pitkähihainen juoksupaita ja yllätys, yllätys, sinivalkoinen tonttulakki. Mikäs sen parempi suomalaiselle tontulle. Alkulämmittelyn jälkeen päästiin vihdoin matkaan Aspen mutkaisille ja mäkisille kaduille. Aloitin aika varovasti ja  muutaman kilometrin jälkeen tavoitin Mikon ja Alpon, jotka juoksivat 11 kilometriä. Juoksin hetken heidän tahdissaan, kunnes ohitin heidät. Yhdessä jyrkässä käännöksessä kärki ja edellä juoksevat tulivat vastaan ja huomasin heti, että Olli oli aloittanut rivakasti.

Ensimmäinen kierros täyttyi ja reitille tuli enemmän tilaa kun 11 kilometrin juoksijat saivat urakkansa täyteen. Lähdin toiselle kierrokselle ja yritin pitää tempoa yllä, mutta väkisinkin se tippui voimien huvetessa. Viimeistään tässä vaiheessa huomasin, että kroppani ei ollut vielä tottunut kovempaan harjoitukseen. Yhtäkkinen harjoituskilometrien nosto 30-40 %:lla otti veronsa. Mutta täysin en sammunut ja pystyin jotenkuten juoksemaan tyydyttävällä vauhdilla maaliin. Aluksi ajanotto noteerasi minut viidenneksi, mutta jo juoksupaikalla ihmettelimme sarjani voittajan aikaa 1.12 ja risat. Ja niinhän siinä sitten kävi että kun pääsin takaisin Torreviejaan ja tarkistin lopputulokset netistä, niin tuo voittajan haamuaika oli poispyyhkäisty ja lopputulokseni oli 1.35.17 ja neljäs tila.

Olli hurjasteli oman juoksunsa aikaan 1.28.07, jolla voitti luonnollisesti ylivoimaisesti sarjansa M60, johon on vielä yli-ikäinen. Tasaisella reitillä Olli olisi hyvin painanut vieläkin nopeammin. Ikuinen kysymys on, kuinka nopeasti ja millaiseen aikaan. Yleisessä sarjassa Aki Nummela toi puolimaratonin voiton Suomeen loppukirillä aikaan 1.09.01.

11 kilometrillä Caffilaisista Kimmo pääsi myös podiumille sijoittumalla toiseksi sarjassa M55. Alpo, Mikko ja Petri suoriutuivat hekin mallikkaasti omasta urakastaan.

Tulokset.

Alla kuvat suomalaisista palkintopallin valloittajista: Aki Nummela, Olavi Peura ja Kimmo Laukkanen.
2 kommenttia:

  1. Onnea nelosesta...ei paha mäkilenkillä. Jos paikalla oot viikon päästä ni varmaan myöki nähhään? Hyviä reenejä sinne jatkoonkin!

    VastaaPoista
  2. Taalla ollaan helmikuun alkuun, joten tapaamme kylla. Viimeksihan kohtasimme kesalla Elimaella.

    VastaaPoista